SEGRE

EDITORIAL

La cultura recupera terreny... i el carrer

Creat:

Actualitzat:

Diversos espais de Torrelameu s’han convertit des de divendres i fins avui en un escenari per acollir les actuacions emmarcades en la cinquena edició del festival Marrameu de contes i espectacles de carrer, una setmana després que Torrefarrera celebrés el Treubanya. Divendres, FiraTàrrega va desembarcar a Lleida amb la gira del Circuit Nòmada i va ocupar a la tarda el Museu de l’Aigua de la Bordeta davant de nombrós públic.

L’1 de juliol, Alpicat acollirà una nova edició del Circ Picat, que es prolongarà fins al dia 4, mentre que a mitjans de mes, del 15 al 18 de juliol, tindrà lloc una nova edició de l’Esbaiola’t després que l’any passat s’hagués de suspendre el certamen a causa de la situació sanitària de Ponent, amb el tancament perimetral del Segrià i, per tant, sense el públic potencial que s’esperava. Podríem seguir enumerant iniciatives similars fins a arribar al setembre, amb la mare de totes les fires teatrals, FiraTàrrega, que se celebrarà del 9 al 12 de setembre.

La cultura, doncs, està recuperant el terreny que, com tots els sectors, va perdre d’un dia per l’altre l’any passat a causa de la pandèmia. I amb això, els carrers tornen a ser un gran escenari amb el qual, respectant les mesures sanitàries establertes, els pobles recobren vida i els professionals del món de la cultura i l’espectacle reprenen gradualment una activitat la paralització de la qual els havia posat contra les cordes.

Ahir ja dèiem que, a partir de demà, tornaran a estar permeses festes majors i revetlles, amb la qual cosa l’estiu es presenta amb gran optimisme.La conversa més esperadaEl president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el seu homòleg del Govern espanyol, Pedro Sánchez, van mantenir divendres una conversa telefònica de quaranta minuts, el primer contacte entre tots dos després que el dirigent català accedís al càrrec. Els dos es van citar a una reunió presencial prevista per a aquest mateix mes en la qual estan obligats, pel bé de tothom, a establir un clima de confiança i de diàleg que no ha de ser obstacle per defensar els plantejaments de les dos parts per resoldre el conflicte català.

.

tracking