SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Per molt que es demani als polítics que si no són capaços de solucionar problemes que almenys no en creïn de nous, hi ha alguns que semblen encantats de posar-se a l’ull de l’huracà. L’últim, el ministre de Consum, Alberto Garzón, que ja va saltar a la fama quan va dir que el turisme és un sector precari i estacional, que crea poc valor afegit, que després va intentar regular la publicitat de les cases d’apostes i va haver de frenar, i que en l’any i mig que porta en el govern no ha afrontat la indefensió que patim els consumidors, per exemple, davant dels operadors de telefonia. En canvi, s’ha ficat en un jardí amb el sector carni i ramader amb la seua última ocurrència, que és llançar una campanya que diu textualment “menys carn, més vida”, acompanyada d’un vídeo en el qual demana reduir el consum de carn pel bé de la nostra salut i la del planeta, explicant a continuació que el 14 per cent de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle procedeixen de la ramaderia i que perquè tinguem un quilo de carn de vaca es requereixen 15.000 litres d’aigua.

Com no podia ser d’una altra manera, el sector li ha retret que difongui falsedats i que criminalitzi el sector, insinuant que l’activitat ramadera té un impacte negatiu per a la salut o el planeta, barrejant conceptes i confonent el que és la ramaderia espanyola amb la d’altres latituds, i recordant-li que a Espanya és un sector bàsic que crea 2,5 milions de llocs de treball, representa el 22,2 per cent del sector alimentari i el 2,52 del Producte Interior Brut espanyol, que factura 28.000 milions d’euros, amb 9.000 milions en exportacions. Una cosa que hauria de saber un ministre del govern espanyol. Però sent una campanya matussera, basada en tòpics i mitges veritats, i rematada amb un eslògan menyspreable, que per acabar-ho d’adobar utilitza els diners dels nostres impostos per perjudicar-nos, encara és pitjor el to paternalista amb què el ministre ens alliçona sobre els mals del planeta i ens recomana el que hem de menjar o no.

. Preocupi’s de garantir que el que es comercialitza està en bon estat, defensi els interessos del consumidor i deixi que els ciutadans triem pel nostre compte o consultem el nostre metge. Pot ser que el ministre Garzón busqui la seua quota de protagonisme per no perdre distància amb les seues col·legues de Podem en el govern, més elogiades i valorades, però s’ha equivocat de tema, de forma i fins i tot de moment. Com també s’ha equivocat el president Sánchez amb el seu estirabot sobre el txuletó, perquè parlem d’un membre del seu govern, que hi hauria d’haver una mínima coordinació i que en l’Estratègia 2050 també qüestionava el consum de carn.

Diuen que pensa remodelar el govern i seria bo que ho fes i elegís ministres que no creïn nous problemes..

tracking