SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Arran de la pandèmia, els nostres hàbits han anat canviant gradualment mentre avançaven les onades de Covid. L’activitat es va paralitzar i a poc a poc hem reincorporat costums a la nova realitat després de mesos aparcats. El lleure nocturn va quedar totalment anul·lat i, amb la flexibilització de les restriccions, ha anat recuperant-se malgrat que molt tímidament i amb un horari que no té res a veure al que regia abans del març de l’any passat.

L’últim aixecament abrupte del toc de queda ha anat acompanyat de la proliferació de botellons de matinada, que no deixa de ser una de les conseqüències del tancament de locals nocturns. A la primavera ja vam ser testimonis de reunions de joves a la canalització de Lleida coincidint amb l’aixecament de l’estat d’alarma i la fi de curs i, més recentment, ens estàvem acostumant als excessos que es produïen en grans urbs, com Barcelona, o en zones turístiques, especialment les costaneres. Però el que hem vist aquest cap de setmana a Alpicat no té parangó.

Aprofitant que aquest municipi del Segrià celebrava la festa major, van ser centenars els joves que la matinada de dissabte a diumenge s’hi van citar, a través de les xarxes socials, per participar en un botelló a la zona coneguda com el Tossal. . Val a assenyalar que els actes festius van concloure a l’hora que marca la normativa i que pràcticament tots els veïns van respectar aquests horaris. Perquè bona part dels concentrats provenien d’altres poblacions, tant de la comarca com d’altres de limítrofes, que es van desplaçar sense haver de seguir cap toc de queda. Les imatges que vam veure ahir eren d’un descontrol total, amb una jove ferida atropellada per un conductor, ebri i sense carnet, que va fugir i que va bolcar amb el cotxe uns centenars de metres després; desenes de vehicles amb destrosses, fins i tot al centre del municipi, i esbroncades i intents d’atacs als Mossos, i també a les ambulàncies, quan van acudir al lloc de l’accident.

. En definitiva, una situació intolerable i totalment injustificable. Perquè és molt lícit que els joves vulguin divertir-se després d’un any negre, però tots hem patit en major o menor intensitat les conseqüències de la pandèmia i, si volem superar-la, hem de respectar unes certes normes que són de sentit comú. A ningú li interessa viure en un estat policial encara que, veient certs comportaments, sembla clar que vivim en una societat immadura que requereix el control extern.

Així, seria lògic que el Tribunal Superior de Justícia atengués avui la petició del Govern per reinstaurar el toc de queda, que ajudaria a contenir els excessos d’aquests dies i, per descomptat, seria un fre als contagis i evitaria una nova onada que, si no ens mostrem més responsables, segur que arribarà més d’hora que tard..

tracking