SEGRE

EDITORIAL

El virus i el control de les residències

Creat:

Actualitzat:

No ens cansarem de repetir una i mil vegades que el treball dut a terme pels empleats, bàsicament empleades, de les residències en la crisi sanitària que va començar el març del 2020 i que encara avui arrosseguem és encomiable i elogiable i que moltes d’aquestes treballadores sociosanitàries es van convertir en autèntiques heroïnes que van ajudar a salvar moltes vides. Però aquest reconeixement al personal, amb sous baixos i precaris, no pot ocultar que la gestió dels geriàtrics en la pandèmia del coronavirus va ser un autèntic desastre, sobretot al principi, i que moltes de les morts podien haver-se evitat amb més mitjans, organització i rigor administratiu. De totes les lliçons que hem d’aprendre del que hem viscut al llarg d’aquest any i mig, la primera a reparar és la direcció i control dels geriàtrics.

Ni podem ni hem d’oblidar el que ha passat. I ara, just quan comencem a comprovar que les vacunes han frenat la sagnia de víctimes mortals i que són efectives, una esgarrifança torna a envair-nos amb les nou defuncions en centres geriàtrics de Catalunya (set a Girona i dos a Tarragona). I amb tota la prevenció que el desconeixement dels fets ens obliga i la responsabilitat que tenim com a mitjà de comunicació de no difondre res que no estigui confirmat i contrastat, exigim de la Generalitat una investigació immediata sobre la denúncia interposada a la Justícia per una de les famílies de les víctimes, que apunta que el contagi vindria d’algun empleat amb Covid que, incomplint la normativa i el sentit comú més elemental, va anar al seu lloc de treball sabent que era positiu i el centre no va portar a terme els controls pertinents.

El Pirineu, potència turísticaTots estem exposats a irresponsabilitats individuals, però el Govern té l’obligació d’aclarir el que ha succeït i, si fos necessari, prendre dràstiques mesures contra els que haguessin provocat aquest nou drama. En cap cas no podem repetir els errors del 2020 perquè en aquell moment existia el factor desconeixement mundial i la ràpida i infernal propagació del coronavirus, ara no..

tracking