SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Costa, i molt, posar-se a la pell dels mossos que han de comunicar una mort per accident als familiars de les víctimes. I encara és molt més penós i tràgic ser els receptors d’una notícia de tanta transcendència i magnitud que suposa un gir total en la vida dels afectats. Ahir a la matinada de segur que es va repetir per enèsima vegada una escena similar després de la mort d’una parella de Lleida en el sinistre ocorregut a l’A-22 prop de la mitjanit.

I el pitjor de tot és que aquest luctuós sinistre va ser causat per un conductor que no només va donar positiu en drogues i alcohol (triplicava el límit permès), sinó que a sobre va fugir sense atendre les víctimes. Per descomptat que amb tota seguretat no volia provocar un accident i molt menys amb similar resultat, però la seua inconsciència i falta absoluta d’autoresponsabilitat van propiciar i molt que pogués ocasionar-lo, com així va succeir. Des de començament d’any ja són 25 les persones que han perdut la vida a les carreteres lleidatanes, la qual cosa en suposa cinc més que en tot l’any anterior en què, a causa de la pandèmia i el consegüent confinament, va baixar considerablement la sinistralitat.

Vacunes inutilitzadesD’acord amb la informació que ha transcendit de bona part dels accidents dels últims mesos, podem deduir que sembla que molts conductors han abaixat la guàrdia i es posen al volant sense ser conscients de la transcendència que implica el seu comportament. Distraccions, excés de velocitat i abusos d’alcohol i o drogues estan en massa ocasions darrere de sinistres viaris i això malgrat les múltiples campanyes de seguretat viària, cada vegada més impactants i realistes, i de les sancions que s’imposen als infractors quan són caçats. Però queda clar que aquest tipus de pressions externes no són suficients si no posem de la nostra part per evitar tragèdies com la d’ahir.

tracking