SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Amb la boca petita, que ja han estat molts escarments des del març de l’any passat, les dades sanitàries indiquen que, per fi, estem deixant enrere la sisena onada de la Covid-19.

La regió sanitària de Lleida va baixar ahir dels 100 punts de rebrot de casos de Covid, llindar a partir del qual el risc es considera alt. Una xifra que avalaria la tendència a la baixa de les últimes setmanes i que no es veia des de fa tres mesos, des del dia 29 de juny, concretament.

D’aquesta forma, tota la província se situa en índexs de contagi baix, ja que l’evolució del Pirineu ha estat molt bona aquest estiu i ja porta diverses setmanes per sota dels cent punts.

L’única excepció seria Solsona, que pertany a la regió sanitària de la Catalunya Central, i que està lleugerament per sobre dels 100. També ha baixat la velocitat de reproducció del virus (Rt) –el nombre de persones que infecta un contagiat–, que ara se situa en 0,89 a les comarques del pla i al Pirineu.

Són dades per a l’esperança, amb gairebé un 70 per cent de la població vacunada.

El problema és que aquesta xifra es manté inamovible. Després de mesos frenètics als centres de vacunació, no hi ha manera d’apujar el marcador.

Alemanya sense Merkel La gran incògnita és saber com afectarà no haver assolit la immunitat de ramat en cas de sorgir altres variants del virus tan contagioses com la delta.

I de nou es planteja el retorn de l’anomenada nova normalitat, que ni és nova ni és normal. Aquest mateix cap de setmana va anunciar el tancament l’única discoteca de Lleida que, al disposar de terrassa, podia obrir fins a les tres de la matinada.

Biloba tanca només tres dies després que se suavitzés la normativa perquè els responsables del local reconeixien que no sabien com fer complir els protocols sanitaris, que prohibeixen el ball i fan obligatòria la mascareta quan no es consumeix.

Els empresaris del sector, els més perjudicats per la crisi sanitària, se senten impotents. Però l’equilibri entre sanitat i economia és complicat i més quan s’ha constatat que l’obertura de l’oci nocturn no ha suposat el final dels botellons.

S’haurà d’esperar que a la sisena vagi la vençuda i, per fi, recuperem la vella normalitat..

tracking