SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Mentre els Mossos d’Esquadra estrenyen el setge als violadors de la noia d’Igualada, la mare de la víctima ha dirigit una emotiva carta al president del Govern central en la qual exigeix que d’una vegada per totes frenin ja aquestes salvatjades. Demana que s’endureixin les penes per a aquests sense ànima i que s’arbitrin mesures perquè no tornin a repetir-se agressions sexuals amb més vigilància a les zones d’oci, més controls del consum de drogues i alcohol i la implantació d’un braçalet salvavides per alertar la policia en cas de perill perquè “quan toquen a una dona ens toquen a totes”. Poc més es pot afegir al dolor i la indignació d’aquesta mare més que adherir-se a la seua petició i insistir que patim una xacra que segueix lluny d’erradicar-se.

La mateixa consellera de Feminismes i Igualtat reconeixia ahir que a Catalunya es registren tres denúncies per violació cada dia, i que és només la punta de l’iceberg perquè hi ha moltes més violacions i agressions sexuals que no arriben a denunciar-se. Avui mateix en recollim un altre cas a Lleida i als jutjats s’acumulen casos d’agressions i abusos sexuals que mostren que tenim un seriós problema de convivència que cal atacar de soca-rel, començant per l’escola, on han de fomentar-se els valors de respecte i d’igualtat, seguint pel conjunt de la societat, que ha d’erradicar les conductes sexistes, i seguint per les forces de seguretat, que han d’extremar els protocols de protecció i de vigilància per atendre víctimes potencials, i també amb els jutges, que han de ser contundents en les condemnes d’aquests delictes i amb el compliment estricte de les penes amb vigilància per evitar casos de reincidència. No podem restar impassibles davant d’aquesta allau d’agressions, ni resignar-nos amb la sensació d’inseguretat que continua acompanyant les dones, que surten amb por en determinades hores. Cal dissenyar un pla global amb més educació, també més vigilància i quan sigui procedent mà dura al delinqüent.

Pagar per reclamar

L’Agència Tributària Catalana ha començat a enviar notificacions per cobrar l’impost ambiental, la taxa sobre el CO2 introduïda amb la llei del canvi climàtic, però les ha enviat fins i tot per cotxes que no existeixen, que van ser donats de baixa o robats i fins i tot exigeix en algun cas que es personi el propietari encara que hagi mort. Pel que sembla, el registre no està actualitzat i es reparteixen culpes entre les agències tributàries i els serveis de trànsit d’Espanya i Catalunya, però el més sagnant és que per poder recórrer i que es corregeixi l’error s’ha de pagar primer. I tot telemàticament, amb les consegüents encallades. Alguna cosa s’haurà d’arreglar.

tracking