SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Si el web 1.0 va marcar el punt de partida en l’era de les telecomunicacions i ha evolucionat fins a l’estadi actual amb el web 4.0, alguns experts, com Ajit Kambil, directiu de Deloitte, parlen que en un futur, encara llunyà, apareixerà el web 5.0. Serà sensorial i emocional i els dispositius d’alta resolució seran capaços de respondre tant a les nostres demandes d’informació com al reconeixement de les nostres emocions en cada moment de la nostra connexió. Captant i reflectint el nostre estat d’ànim al descarregar un vídeo o al llegir una determinada informació. A data d’avui només és un escenari imaginari, però que ningú no dubti que arribarà, ja que en els temps actuals la realitat acaba superant la ficció anterior.

2017. 365 carpetes pendents de completar

A les portes del nou any 2017, us proposo, a tots i a totes, anar més enllà del pronòstic dels experts i crear el vostre propi web 365.0. Si el manteniu adequadament serà únic per a vosaltres com ho va ser la seua rosa per al Petit Príncep. Ell us acompanyarà i respondrà adequadament durant tot el vostre cicle vital i anirà més enllà de les generacions web descrites o per descriure. Podrà respondre a les vostres necessitats com a éssers humans i aportar-vos el màxim grau de felicitat. Per a això heu d’actuar com a analista dels vostres propis programes i implementar dos únics però importants requeriments. Primer, permetre que actuï l’antivirus que tots portem instal·lat de sèrie, capaç d’eliminar aquella informació negativa i autodestructiva que pretendrà colar-se en el vostre sistema operatiu. Segon, que a les carpetes que ja teniu obertes en el vostre dia a dia (feina, família, lleure, relacions, etc.) incorporeu elements de solidaritat, col·laboració i de la resta dels valors humans capaços de fer que valgui la pena una vida en societat.

Guardar com. La Història de Nujeen

Si desitgeu al llarg dels 365 arxius d’aquest nou any, comptar amb carpetes de reforç per superar els moments difícils, que segur que apareixeran com: falta de determinació, solidaritat, esgotament, capacitat de lluita o la temptació d’abandonar els vostres projectes, us suggereixo que obriu una carpeta de consulta i d’autoajuda a la qual incorporeu la recent i increïble història de Nujeen Mustafa. Una jove que amb tot just 17 anys i enganxada a la seua cadira de rodes va aconseguir sortir de Síria, passar per Turquia, Grècia, Macedònia... fins a arribar a Alemanya. Vivint i escrivint al llarg dels seus gairebé 6.000 km una de les pàgines més boniques sobre la superació (lluitant fins a l’extenuació), la col·laboració (empesa per la seua germana), l’aprenentatge (utilitzant l’anglès après davant del televisor, al no poder assistir a l’escola), la solidaritat humana (trobant complicitats) i la determinació (no llançant la tovallola). Experiències i valors en la història de la Nujeen que poden ser-nos molt útils per superar les dificultats que al llarg de la nostra etapa del 2017 i de la resta del nostre camí tots podem trobar. Al mercat laboral com en la vida en general, els valors són els pilars bàsics que ens permetran avançar i millorar.

tracking