SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Valors. Treballadors per la pau

A la nostra societat, la feina és després de la família la principal font d’interacció social. Quan es realitza de forma ètica, respectant les persones i el medi, contribueix com ningú a potenciar la col·laboració, implicació, responsabilitat, compromís i la millora de les condicions de vida de tot l’entorn.

Si de la feina en general podem enumerar aquestes característiques que aporten valor, què no podrem dir del treball que realitzen aquelles persones diàriament i en diferents parts de tot el món orientat a ajudar els altres?

Persones amb uns valors prevalents, els que mouen la seua conducta, que s’orienten a ajudar els més necessitats, en un intent que, en l’equació de la igualtat, altres persones no els prenguin la dignitat i els situïn en el pitjor costat del binomi igualtat vs desigualtat.

CIS Pare Olaran

El pare Olaran és un missioner basc, d’Hernani, que dedica la seua vida al noble ofici d’ajudar els més necessitats de Wukro, a Etiòpia: ancians, malalts mentals i nens orfes són el seu objectiu. El missioner dóna el seu nom aquí a Espanya al Centre d’Iniciatives Solidàries Pare Olaran.

Anualment, el missioner interromp la seua estada a Etiòpia per visitar la fundació, com acaba de fer aquest mes d’octubre, i donar-nos una injecció de sensibilitat que impedeixi que circuli per les nostres venes el colesterol dolent, el de l’oblit, el que impediria que milers i milers de persones rebessin la seua ajuda.

Aquí compta amb la complicitat i l’enorme treball de la ja referida fundació, que, presidida per l’empresari José María Pujol, pel personal de la fundació i per un bon nombre de donants de solidaritat, recapta fons destinats a pal·liar les necessitats dels més necessitats al continent africà.

Dels Cascos Blancs a Meir Margalif

Si el 2016 el reconeixement internacional que atorga la fundació va recaure sobre White Helmets (Cascos Blancs) –organització humanitària que, formada per voluntaris sirians, metges, enginyers i sastres, arrisquen diàriament les seues vides, posant-se a sota de les bombes i salvant la de milers dels seus compatriotes. Com va recordar José María Pujol, passat ja un any des de l’entrega del guardó i no havent rebut el Casc Blanc que es van comprometre a enviar-nos, espero que això no sigui un mal presagi de la seua actual destinació,

aquest 2017 la distinció ha recaigut sobre Meir Margalif, un jueu marcat a l’ADN per l’holocaust, que amb dinou anys va formar part de l’Exèrcit israelià, va ser ferit en la Guerra del Yom Kippur (1973) i durant la seua recuperació va experimentar un canvi substancial en els valors, i es va transformar des d’aleshores en un pacifista i un activista compromès amb la societat i amb la pau.

Felicitats a tots els que fan possible l’obra del CIS Ángel Olaran i a tots els que en el seu treball ordinari –el del dia a dia– són capaços de fer-ho respectant els valors dels altres!

tracking