SEGRE

GOVERN DE LA PAERIA

Ètica i responsabilitat per defensar el comerç de la ciutat i la qualitat de vida

Creat:

Actualitzat:

“Hem de bastir un model de comerç urbà que vertebri i cohesioni socialment els nostres barris, pobles i ciutats, els faci segurs, integradors i sostenibles, dinamitzant la resta d’activitats econòmiques i cíviques del municipi. Un model que garanteixi la pervivència d’una àmplia oferta de petit comerç independent i eficient, que resisteixi les tendències d’integració vertical del sector. Un model comercial fonamentat en l’equilibri de formats i que consolidi el criteri de la localització, preferentment dins les trames urbanes consolidades, com a element fonamental d’una activitat comercial sostenible, competitiva i ordenada [...]."

D’aquesta manera es preservaran les nostres ciutats compactes urbanísticament, amb una utilització no intensiva del territori, amb una diversitat d’usos que les fa complexes i amb una capacitat de respondre a les necessitats de proveïment (en temps i en forma) que les fa cohesionades socialment.” Aquest és un fragment extret del Pacte d’Entesa signat per Esquerra Republicana–AM, Junts per Catalunya Lleida i el Comú de Lleida.Que no hi hagi ni una ombra de dubte davant del posicionament d’Esquerra Republicana–AM i Junts per Catalunya Lleida sobre quin és el model comercial idoni per a la ciutat de Lleida. Ho tenim clar: un model comercial vertebrat i cohesionat a la trama urbana de Lleida. Per això apostem i treballem per fer realitat el Pla de l’Estació, un pas més –també– per aconseguir dinamitzar un dels espais més emblemàtics de la nostra estimada ciutat: la rambla Ferran, i contribuint a connectar millor Pardinyes amb el centre.

Així ho hem manifestat a totes les entitats comercials de la ciutat i a les 600 persones que van fer al·legacions al projecte de Torre Salses. Tots els ciutadans de Lleida saben que la nostra aposta és per un sistema comercial dins la ciutat, que sumi sinergies amb els comerços tradicionals i amb les zones comercials que donen sentit i coherència a la ciutat i que no comprometi la mobilitat. Ho fem en defensa del comerç de la ciutat i de la qualitat de vida a Lleida.El Govern d’Entesa és un govern amb conviccions i és un govern responsable.

No hem vingut a protagonitzar una anècdota, sinó que hem vingut a fer les coses diferent, a fer-les millor. El passat mes de febrer, i amb motiu de l’aprovació del Projecte d’Urbanització del SUR-42 a la Junta de Govern Local, el govern de la Paeria va anunciar que en relació amb el SUR-42 només aprovaria aquells expedients que, per Llei, està obligat a tramitar i aprovar per ser actes reglats i que ens oposaríem a tots aquells tràmits o modificacions que ens permetés la llei i estiguessin a les nostres mans. En aquest sentit, l’expedient ha estat revisat prolixament per tot el personal tècnic de la Paeria i s’ha reiterat als promotors que més enllà de les obligacions contretes per l’anterior consistori (que va voler deixar-ho lligat en temps de descompte) no assumirem més compromisos que els estrictament marcats per la normativa.

Més enllà de tenir paraula, cal que l’activisme de paraula esdevingui en fets tangibles i reals. Aquest és el nostre compromís.Són molts els projectes il·lusionants i engrescadors que volem endegar durant la resta de mandat, que sens dubte impulsaran la reconstrucció de la nostra ciutat. El comerç és un dels sectors que més ha patit les conseqüències de la crisi de la Covid-19 i que més suport i ajuts necessitarà per part de les institucions.

El desenvolupament del Pla de l’Estació, de la revitalització de la Rambla Ferran –amb el mercat de la Rambla, entre d’altres–, va en aquesta línia. Els centres comercials situats als afores de les ciutats han demostrat ser un model caduc –França i els Estats Units en són clars exemples– i no ens podem permetre que passi el mateix a Lleida.Estem alineats amb les associacions de comerciants i amb el teixit comercial de la ciutat, fomentant l’emprenedoria i l’aliança entre empreses i comerços –creant una xarxa que mai aconseguirà cap centre comercial perifèric sense ànima, formant en tecnologia i habilitats digitals i donant tot el suport al comerç de la nostra ciutat. Aquest és el model que volem per Lleida.Continuarem fent allò que sempre ens havien dit que era impossible, i ho farem sempre –sempre– sota el paraigua de les nostres conviccions i assumint les nostres responsabilitats. I sempre –sempre– defensant un model comercial i de ciutat proper i connectat, que posi les persones i el comerç local i de proximitat al centre.

tracking