SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Molts de vosaltres ja deveu saber la meua fal·lera i predilecció per Xavier Marcet i per les seves reflexions, que sovint comparteixo a les meues xarxes socials. “Necessitem empreses amb ànima”, deia Xavier Marcet al seu article el dia de Nadal. No hi ha cap dubte que aquesta frase es pot aplicar –s’ha d’aplicar– als governs municipals, als governs dels països, als polítics de casa nostra, de la nostra ciutat.

A cadascun dels projectes que iniciem. Persones amb ànima, emocions i sentiments, i és el nostre deure traslladar aquesta ànima a cada projecte, a cada idea.

Array Des de la regidoria de Presidència impulsem els projectes de transformació de l’administració pública, projectes que posem sempre al servei de la ciutadania.

Treballem perquè l’administració esdevingui una caixa d’eines comunitària que faci de Lleida una ciutat més participativa i oberta i de l’ajuntament una institució més ètica i transparent. Des d’aquestes ratlles, aprofito per donar-vos a conèixer cadascuna d’aquestes eines, d’aquests projectes i accions. El 2022 serà l’any del Decidim, una plataforma digital de democràcia participativa que permet desenvolupar tots els processos de participació ciutadana que existeixen actualment.

Lleida és la ciutat més important –i més gran en nombre d’habitants– d’entre les seleccionades pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) per formar part d’una prova pilot per implementar la plataforma Decidim. Així doncs, la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals (DGPCPE), del Departament d’Acció Exterior i Transparència (EXI) de la Generalitat de Catalunya, juntament amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), i en coordinació amb la XGT, impulsa un servei per fomentar i facilitar l’ús de l’eina de programari lliure Decidim als ens locals de Catalunya.El compromís d’aquest govern de la Paeria amb la transparència, el govern obert i la participació és inqüestionable. És un full de ruta pactat i marcat al nostre Pla d’Acció Municipal, és un pilar fonamental dels valors republicans i de la governança republicana de la nostra ciutat.

Per això és una excel·lent notícia que hàgim estat seleccionats per implementar aquesta prova pilot i posar en marxa Decidim, que permetrà als lleidatans i lleidatanes tenir veu i vot sobre projectes, accions i/o polítiques que vulguem desenvolupar al llarg dels propers anys.El projecte Decidim se sumarà a altres projectes endegats a finals del 2021 i que veuen la llum a principis del 2022. Em refereixo, per exemple, al nou tràmit de renovació de la zona blava per a residents, que des de l’1 de gener ja l’han utilitzat prop de 600 persones. Des del departament de Serveis Digitals de l’ajuntament s’ha treballat perquè els ciutadans i ciutadanes que disposen d’una targeta de resident puguin fer la renovació de forma automàtica i el pagament electrònic, sense desplaçaments ni esperes.

Més agilitat i accessibilitat per a tota la ciutadania i alliberament de recursos. Com sempre, posant la tecnologia al servei de les persones. Cada any, pas a pas, anem digitalitzant més tràmits.

Anem fent més transparents les parets de la Paeria.Així mateix, a finals de desembre es va posar en marxa el nou servei telefònic d’assistència a la tramitació electrònica OAC360, que ja ha atès més de 800 persones i amb una valoració mitjana de les persones que han utilitzat el servei de 4,6 sobre 5. L’objectiu és l’acompanyament i la capacitació ciutadana per a la realització de tràmits electrònics amb l’ajuntament de Lleida i poder donar cobertura a tota la ciutadania perquè cap persona es quedi sense ser atesa, per això el servei s’ofereix en un horari ampli (de 8 a 20 h) i també disposa del servei Truca’m en el cas que el ciutadà vulgui que li telefonem nosaltres.En la mateixa línia, a finals d’any també vam posar en marxa un assistent conversacional (xat bot) a través del web i de Telegram per guiar la ciutadania i facilitar la localització de la informació i dels tràmits relacionats amb el padró d’habitants, dins del projecte Empadrona’t. Aquest xat bot (@PaeriaBot) ja ha rebut des de l’1 de gener més de 25.000 consultes.

I anem posant, també, Lleida al mapa. Aviat, Lleida estarà al nivell de les grans ciutats del món amb la participació en el Mobile World Congress (MWC) en una competició d’esports electrònics (e-Game). Prèviament a l’esdeveniment, a més a més, des de la regidoria de Joventut i amb la col·laboració i implicació de Gamesports Lleida, organitzarem la primera lliga de Wild Rift a Lleida –que serà retransmesa per Twitch i en català– per escollir l’equip que representarà Lleida a l’MWC.En definitiva, el 2022 comença amb intensitat pel que fa a projectes que posen les persones al centre.

Amb projectes ambiciosos que ens demostren que Lleida és i serà una capital referent per a la resta de ciutats. Nosaltres, des del govern de la Paeria, no deixarem escapar ni una d’aquestes oportunitats per situar Lleida i els lleidatans i lleidatanes al mapa de la innovació, la transparència i la participació. Sempre actuant amb sentit de ciutat.

Sempre, sempre, sempre posant-hi l’ànima de què parla Xavier Marcet.

tracking