SEGRE
Joan Oriol intenta arribar a una pilota malgrat l’oposició d’un futbolista blaugrana.

Joan Oriol intenta arribar a una pilota malgrat l’oposició d’un futbolista blaugrana.JORDI ECHEVARRÍA

Creat:

Actualitzat:

Més enllà de la bona posada en escena del Lleida aquesta temporada, amb 6 partits sense conèixer la derrota, crida l’atenció el carinyo que té el club respecte al seu planter i l’oportunitat que li està donant Albadalejo, el seu gran valedor.

Alpha, amb tot just 19 anys, s’ha convertit en aquesta arrancada del campionat en un fix a les convocatòries i el seu desplegament físic és imponent. El malià, que no ha tardat gens a adaptar-se a la categoria, és un capítol més de l’entrega de perles que sorgeixen durant les últimes temporades i que els que tractem el suplement Esport de Base de SEGRE tenim ben presents. Bojan Radulovic va fer els mateixos passos i va despertar l’interès d’altres clubs.

El club també ha demostrat en els seus pocs anys d’existència que dóna oportunitats i que, si aquestes s’aprofiten, acaben donant els seus fruits. Per primera vegada hi ha exjugadors a Primera: Miramón, Mata i Pere Milla. Però la llista no es talla aquí. El Lleida Esportiu va ser un gran trampolí per a Imaz, ara a Polònia, i també per a Saife, que després del seu pas per França juga a l’històric Raja Casablanca. Jorge Félix, Dídac Devesa i, més recentment, José Luis Valiente, també demostren la seua qualitat en categories professionals d’Europa.

Arribarà un temps en què el Lleida Esportiu podrà presumir que “aquest futbolista va sortir del nostre planter” o “li vam donar l’oportunitat a Segona B” amb molts més jugadors i això només s’aconsegueix donant aquest tracte preferencial als joves, tenint en compte com de complicada és la qüestió en un esport cada vegada més professionalitzat i dirigit cap al show business. Ho veiem en el futbol, però també al bàsquet i altres tants esports, on les categories més enllà de l’elit s’estan quedant òrfenes de qualsevol recurs per subsistir. És allà on els dirigents dels clubs més humils han de fer un pas endavant i preguntar-se què oferir a un públic que es mostra fidel cada vegada que s’atansa el cap de setmana. Show business o planter? Personalment, sense cap dubte, em quedo amb el segon.

Joan Oriol intenta arribar a una pilota malgrat l’oposició d’un futbolista blaugrana.

Joan Oriol intenta arribar a una pilota malgrat l’oposició d’un futbolista blaugrana.JORDI ECHEVARRÍA

tracking