SEGRE

LA CONTRACRÒNICA

La difícil aplicació de la lògica

Creat:

Actualitzat:

Una de les accepcions que té la paraula lògica explica que es tracta del “mètode o raonament en el qual les idees o la successió dels fets es manifesten o es desenvolupen de forma coherent i sense que hi hagi contradiccions entre elles”. Amb contradiccions, per tant, és impossible que hi hagi lògica.

El Procicat, a la reunió de dijous, va donar el vistiplau a la tornada del públic als recintes esportius, amb restriccions d’aforament, un 30 per cent als pavellons tancats i un 50 per cent en els espais oberts, cosa que sembla lògica. Així com l’autorització a reprendre les competicions federades per als menors de setze anys, fet que suposa que ja poden disputar-se totes les lligues.

En aquest cas, una cosa és l’autorització i una altra, l’obligació. És a dir, no pot ser obligatori competir, quan fa mesos que no hi ha activitat i un equip no es pot posar en forma d’una setmana per l’altra.

Aquí, el més lògic seria deixar la participació en les competicions federades a qui, voluntàriament, vulgui disputar-les. Per descomptat, sense càstigs, sancions ni pressions, perquè està en joc la salut.

No s’ha d’oblidar que el coronavirus continua matant persones. No són xifres fredes.

Darrere de cada víctima mortal hi ha una persona i una família que pateix la seua pèrdua. .

Esclar que la nostra societat ve d’una llarga dictadura, al front de la qual hi havia un dictador que va morir de vell al llit. El franquisme es va fer llarg i el postfranquisme, també.

La por a una pandèmia no és cosa de broma. Hi ha pares que no volen exposar els seus fills, hi ha milers d’esportistes amateurs als quals no es pot exigir com si fossin professionals.

No voler jugar és una opció lícita. No respectar-la és roí.

La tornada del públic a les grades és d’aplaudir, precisament perquè serà una cosa voluntària. A ningú se l’obligarà a anar a l’estadi o al pavelló.

És una diferència notable. De fet, si es pot anar a votar massivament o viatjar en un metre abarrotat, el més lògic és poder anar a un espectacle esportiu.

tracking