SEGRE
Ignacio Rosa llança a cistella davant l’oposició de Kuiper.

Ignacio Rosa llança a cistella davant l’oposició de Kuiper.POL PUERTAS

Creat:

Actualitzat:

Com ha canviat el periodisme els darrers temps! Lluny queden aquells dies en què els periodistes ens passàvem hores i hores als camps de futbol o als pavellons esperant que els clubs ens informessin, o ens confirmessin, les esperades notícies. Ara tot es canalitza a través dels gabinets i dels caps de premsa. Pràcticament totes les entitats i tots els clubs esportius tenen els seus corresponents gabinets de premsa que s’encarreguen de comunicar només aquelles notícies que a ells els interessen.

Em centraré en el món de l’esport, encara que el que segueix seria perfectament extensiu a tots els sectors del periodisme. Hi ha gabinets de premsa que s’esforcen a fer arribar al més ràpidament possible als mitjans de comunicació tot allò que els pot interessar que es publiqui del seu club o entitat. En canvi n’hi ha altres que s’entossudeixen a dificultar al màxim possible l’exercici de la professió.I, esclar, a Lleida també tenim gabinets de premsa per a tots els gustos.

Com a exemple dels primers hauríem d’anar a l’Espai Fruita-Barris Nord. Com a exemple dels segons, cal viatjar fins al Camp d’Esports, on el “gabinet de premsa” no és capaç ni de comunicar els noms dels jugadors que no van convocats als partits, o s’oculten lesions, suposadament per “no donar pistes al rival”.S’ha arribat a tal extrem que els periodistes no poden ni tan sols sol·licitar els jugadors de qui volen obtenir unes paraules perquè els consideren protagonistes del partit que s’acaba de jugar. Per descomptat és el “gabinet de premsa” qui filtra quins jugadors sortiran a donar les seues opinions postpartit, i que en molts casos no han estat per a res protagonistes.En fi, ja veuen que en el món del periodisme, almenys l’esportiu, també qualsevol temps passat va ser millor.

Ignacio Rosa llança a cistella davant l’oposició de Kuiper.

Ignacio Rosa llança a cistella davant l’oposició de Kuiper.POL PUERTAS

tracking