SEGRE
40 i 14.600

40 i 14.600SEGRE

Creat:

Actualitzat:

“Sabeu el que heu fet, però ni us imagineu el que sou capaços de fer.” Amb aquesta cita i el títol de l’article voldria donar importància a l’efemèride que celebra avui aquest rotatiu. Segre fa 40 anys i ha publicat 14.600 números. Poca broma! La continuïtat en el temps d’un projecte sempre és motiu de satisfacció i aquesta també és un indicador d’èxit.

Els projectes empresarials necessiten per desenvolupar-se la figura de l’emprenedor. Sobre aquestes persones s’intenta trobar diferents aspectes diferenciadors de personalitat, d’organització, de característiques innates.. Des de la meva perspectiva i l’experiència vital, que quasi té els mateixos anys que SEGRE (tinc 44 anys), crec que s’oblida del més important: la capacitat de crear un equip.

Els projectes empresarials, siguin periodístics, de comerç.. necessiten l’impuls inicial, però un cop llançats han de fer un pas endavant. I aquí és on es trunquen molts.

No perquè desapareguin, sinó perquè perden el gen del creixement. Tothom parla de la necessitat de lideratge en l’empresa quan el més destacat són els lideratges en plural. A SEGRE s’ha vist com les persones que n’han format part han necessitat nous reptes, les dificultats han estat problemes apassionants per resoldre, la competència ens ha fet més forts, les noves línies de productes han estat ocasions per aprendre (SEGRE Català, TV, Ràdio...) i tot això ha estat possible gràcies a l’excel·lent equip que n’ha format part durant 4 dècades.

Aquest model de gestió, en el qual crec fermament, és la història del grup SEGRE: un inici difícil, un projecte engrescador i una generació de lideratges en plural (i molt plurals) que han ajudat a desplegar temes, noves línies de negoci i han donat oportunitats a molts professionals per demostrar la seva vàlua, equivocar-se, rectificar; és a dir, crear i desenvolupar un nou gran projecte. El futur està ple d’incerteses i d’oportunitats en tots els aspectes professionals; el que és segur és que la capacitat dels equips serà un factor clau per afrontar el futur. Els deures estan fets.

Però ara, com a consell, cal confiar en els millors professionals que garanteixin un relleu a l’alçada dels líders que han passat per SEGRE, i que continuï apostant per tenir gran qualitat informativa al nostre territori. Felicitats, SEGRE!!!

tracking