SEGRE
Salut i al ‘lío’!

Salut i al ‘lío’!SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lleida és un territori de plaers gastronòmics. Tenim restaurants amb guardons que certifiquen la seva qualitat, però també és ben cert que tenim un dels bressols agrícoles i ramaders més importants del país, fet que ens garanteix disposar de bons aliments. I dintre de la nostra cultura i hàbits alimentaris, l’esmorzar és un d’aquests petits plaers que tenim.

Fruit d’aquesta pausa matinal, en què molts aprofitem per omplir el nostre estómac, el Jonathan Nuevo (Lleida, 1981) va iniciar el passat 2018 @esmorzarsdeforquilla.cat com a espai on recollir tots aquells temples gastronòmics que visitava per satisfer la seva necessitat vital en començar el dia. Com molts d’altres esmorzadors, aquesta passió li venia del seu pare, i ell ara ha aconseguit transmetre-ho als prop de 15.000 seguidors que té a les xarxes socials. Setmana a setmana penja un post, sempre acompanyat d’un grup d’amics que s’hi sumen tot fent una bona conversa i moltes rialles.

Del que va començar com una recull d’establiments lleidatans s’ha convertit en una guia, que ha visitat indrets valencians, que ha fet un esmorzar durant una etapa andorrana del Tour de França i actualment cerca llocs on agafar forces matinals a cada comarca catalana. Total, més de 150 bars i restaurants visitats. No cal dir que, sent amateur com és, s’ha convertit en un avançat crític gastronòmic de suculents i generosos plats matinals.

Les seves presentacions de l’indret com a prèvia a l’alifara i la crítica un cop han acabat el festival, val la pena veure’l i com n’és de capaç en aconseguir fer-nos la boca aigua amb la bacanal gastronòmica que s’ha cruspit. L’esmorzar en l’actualitat torna a renéixer, és un àpat molt de moda i bàsic en la nostra dieta mediterrània. No només el típic que pot fer la classe obrera com a pausa matinal o el que fan la gent benestant amb forquilla i ganivet, sinó també que hi ha llocs de tendència que ofereixen creacions saludables i sanes per satisfer la gent que es cuida des de ben d’hora.

Recomano visitar la seva pàgina d’Instagram (la de més fans) veure els plats de callos, peus de porc, guisats, truites, carn a la brasa.. amb unes postres típiques i tot acompanyat d’un bon porronet fresquet de vi. Tot per tal d’acabar-ho dient la mítica frase de: “Salut i al lío!”

tracking