SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’ofici d’escriure

Segons diferents historiadors i escriptors, entre ells la poeta Clara Janés, el primer escriptor conegut de la història és una dona, de nom Enheduanna, que va viure l’any 2500 abans de Crist i que a més d’escriptora va ser sacerdotessa.

També conta la història que la primera gran novel·la de la literatura universal –La història de Genji– va ser escrita per una altra escriptora, una dona japonesa, Murasaki Shikibu, i segons la Viquipèdia és una novel·la clàssica de la literatura japonesa, considerada per molts com la novel·la més antiga de la història, escrita al voltant de l’any 1000, que ha merescut per part de molts intel·lectuals el reconeixement de ser una obra comparable al Quixot de Cervantes.

Dones escriptores

Així doncs, i malgrat els sostinguts intents de ser silenciades les escriptores al llarg de la història, són moltes les dones que des d’Enheduanna fins avui s’han consagrat com a autores i que, igual com fan els escriptors, elles també es mereixen ser visualitzades i homenatjades per la seua valuosa contribució a la cultura de la humanitat.

Competències

Els escriptors i les escriptores que aspirin a publicar les seues obres a través d’una editorial hauran d’enviar els manuscrits a una editorial catalana, que serà l’encarregada de realitzar el filtre de les obres presentades. Es valorarà l’originalitat de la història, la seua trama argumental, el perfil psicogràfic dels personatges, la capacitat analítica, l’interès i la força que despertin els diferents capítols a l’hora d’avançar en la trama, havent d’oferir un domini perfecte de la llengua catalana escrita i un llenguatge comercial capaç d’arribar als clients finals: els lectors.

S’ofereix

La possibilitat d’exercir les seues funcions en teletreball, règim d’autònom, horari flexible i buscant pel seu compte tota la bibliografia i qualsevol material requerit. Els escriptors i les escriptores que aspirin a publicar la seua obra hauran d’aportar els seus propis mitjans de treball. El salari serà cent per cent variable en funció de les vendes del llibre.

Anunci de selecció

Aquest anunci no respon a una oferta de treball real per a la recerca d’escriptors, només pretén ser una simulació del que seria aplicar al treball d’escriptor els mateixos conceptes que quan es publica una oferta de treball per seleccionar perfils com els de comercial, tècnics, industrials, d’assessoria o qualsevol especialitat de professionals qualificats.

Objectiu final

El veritable objectiu d’aquest article és aprofitar la setmana de Sant Jordi per rendir un homenatge, no només als escriptors coneguts i que tenen presència a les llibreries de tot el país, sinó també a aquells que aspiren a publicar els seus treballs i que es troben en aquella fase de recerca d’editorial, en la qual la il·lusió pesa més que qualsevol incentiu econòmic i que aquest ve substituït pel salari emocional. Feliç setmana de Sant Jordi a escriptors, editors, llibreters i lectors.

tracking