SEGRE
Masclisme a l’aire

Masclisme a l’aireSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aneu a veure la pel·lícula Una joven prometedora. Us proporcionarà l’incomparable plaer de presenciar una descarada, retorçada, negra, despietada i feroç venjança contra les manades que es diverteixen violant dones. Emerald Fennell vol que riguis i vol també que la teva rialla t’ennuegui. Aconsegueix les dos coses amb una comèdia cruelment intel·ligent. I quan surts del cinema t’esgarrifes de pensar que fa quatre anys, abans de l’era #MeToo, a la protagonista l’haurien acusat de destruir les vides de 5 nois només –només– perquè es van passar un dia que anaven mamats.

–No t’embalis, home. Les manades són marginals. Sempre hi hagut persones lamentables i persones admirables. Llegeix el llibre Retratos a medida, que acaba de publicar la Fundación Banco Santander. Veuràs que Azorín deia: “No supera ningún novelista, en su tiempo, a Emilia Pardo Bazán, ni sobrepuja ningún poeta a Rosalía de Castro.” Azorín! El 1951!

–L’he llegit. I hi he vist el que deia Gregorio Marañón, un savi del seu temps. “El trabajo es la misión del hombre. La maternidad es la misión de la mujer.” Hi ha masclisme a l’aire que respirem. Jo soc masclista perquè he callat i callar, com diu Emília Rovira, és mentir. No sé què és la por a ser violat perquè soc home. En entrevistes de feina no m’han preguntat si vull tenir fills perquè soc home. Ser pare no ha perjudicat la meva carrera perquè soc home. No han pensat amb qui em poso al llit quan m’han ascendit perquè soc home.

–Però no pots negar que hem avançat.

–Llegeix el que diu la viquipèdia de la poeta Ángeles Mora.

–“Se licenció en Filosofía y Letras por la Universidad de Granada...”

–Bla, bla, bla... I acaba dient (m’ho sé de memòria): “Estuvo casada con el profesor Juan Carlos Rodríguez y es madre de 3 hijos.” Llegeix el que diu la viquipèdia de Juan Carlos Rodríguez.

–“Nacido en Vitoria el 15 de julio de 1942, inicia sus estudios...”

–Bla, bla, bla... I acaba dient: “En 2015 fue nombrado Doctor Honoris Causa.” Ni dona, ni fills, ni hòsties.

–Hòstia!

–Efectivament. Hòstia!

tracking