SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Arribo al tren, com cada dia, i m’assec tranquil·lament davant d’un senyor que em mira fixament. M’intimida i no li aguanto la mirada però veig de reüll com ell, sense treure’m la vista de sobre, obre una bossa de plàstic, n’extreu una cinta llarga de roba amb la bandera d’Espanya i l’estén sobre la jaqueta que té a la falda. No entenc res i provo de llegir però no puc centrar l’atenció en el llibre perquè noto que encara em mira mentre acarona la cinta en qüestió. Dono tombs al que està passant i recordo que porto un llaç groc a l’abric que duia al pujar al vagó. És això? Vol demostrar-me que ell la té més llarga?

Continuo sense entendre-ho però passo la resta del viatge intentant llegir com puc i ell, tocant la bandera. És la situació que vaig viure, atònita, fa pocs dies. Evidentment, no vaig dirigir-me al senyor perquè tampoc hagués sabut què dir. Tot plegat em va resultar incòmode per la mirada desafiant, no pas per la bandera, cadascú que defensi la que vulgui, només faltaria. Però el meu llaç groc no és per provocar, és per reivindicar justícia i no independència, en aquest cas. Per tant, no em sembla equiparable a una bandera. Definitivament, no ens entenen ni ens entendran perquè no volen. M’esgarrifa però, que lluny de voler solucionar la incomprensió, haguem d’acceptar provocacions o, pitjor, insults i agressions per un llaç groc... un llaç groc!

Els qui em coneixen saben que no sóc fan de Pep Guardiola, que estic lluny d’idolatrar-lo i que no trobo motius per pujar-lo als altars com farien alguns. Ara bé, li reconec honestedat i coherència. Entre altres coses, per haver-se mantingut ferm tot i els advertiments i la sanció de la federació anglesa per dur el llaç groc. Està prohibit, diuen, lluir símbols polítics. En què quedem? Si la reivindicació d’alliberar Junqueras, Forn i els Jordis és política, vol dir que ells són presos polítics, oi? No ens deien que no? Entre uns i altres, ens esclatarà el cap! Algú pot explicar-nos per què vivim en un país amenaçat? Algú intervindrà per posar ordre i preservar drets i llibertats? I mira que en som de civilitzats si el nostre gran delicte és dur un llaç groc! Al senyor del tren: el fa feliç creure que la té més llarga? Doncs sí, vostè la té més llarga... la bandera.

tracking