SEGRE

TRIBUNA

Un any de millores i progressos per a Espanya

DIPUTAT DEL PP

Un any de millores i progressos per a Espanya

Un any de millores i progressos per a EspanyaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

S’ha complert un any des de les Eleccions Generals celebrades el 26 de juny de 2016 i guanyades per Mariano Rajoy amb més diferència que el desembre del 2015, però no va ser suficient, perquè els promotors del “no és no van bloquejar la formació de Govern, que es va retardar quatre mesos i que només va ser possible després d’àrdues negociacions amb forces polítiques afins que van cristal·litzar en pactes a favor de l’interès general.

En aquests vuit mesos de govern, s’ha posat en marxa el 60% d’aquests acords, en els quals val a destacar, per citar-ne alguns, l’augment del salari mínim interprofessional un 8%, el Bo Social Energètic per protegir els consumidors més vulnerables, la devolució de les clàusules de les hipoteques, les millores recollides a la Llei Integral d’Autònoms, l’ampliació del permís de paternitat de dos a quatre mesos, l’estratègia nacional contra la violència de gènere, la creació d’una comissió permanent contra la corrupció i les millores per als aturats de llarga durada.

El gran èxit, tanmateix, d’aquesta difícil legislatura que, amb tant d’aplom i serenitat, tira endavant el President Rajoy, ha estat l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 amb 176 vots a favor, els del Partit Popular, Unió del Poble Navarrès, Fòrum Astúries, Ciutadans, el Partit Nacionalista Basc, Coalició Canària i Nova Canàries, que són els pressupostos més socials de la història, perquè 72 de cada 100 euros estan destinats a polítiques socials. Més de catorze milions de persones rebran les prestacions, 140.000 milions d’euros en pensions estan garantits i les comunitats autònomes disposaran de més de 5.000 milions d’euros en finançament extra per millorar els serveis públics que tenen transferits: sanitat, educació i serveis socials.

Es consolida la rebaixa fiscal de l’IRPF i de l’Impost de Societats d’anys anteriors, el creixement econòmic i la creació d’ocupació. Després de la destrucció de 3,5 milions de llocs de treball durant els últims anys de govern socialista, 2.200.000 persones han trobat una feina en els últims quatre anys de govern del Partit Popular, més d’un milió de les quals han estat per a dones. S’ha passat de destruir 1.000 llocs de treball al dia l’any 2011 que en trobin ara 2.700 persones. L’últim any, 683.575 persones han trobat una nova feina i d’aquestes, 56.832 són joves. I tot això, complint els nostres objectius i compromisos per reduir el dèficit.

Els aixafaguitarres, que no en falten, atribueixen l’èxit de la nostra economia al vent a favor, però també el té Alemanya, que creix la meitat, o França i Itàlia, que creixen una tercera part. El cert és que els que només volen veure la precarietat dels llocs de treball oculten que la contractació indefinida s’ha incrementat un 14,8%, que s’han recuperat dos de cada tres llocs de treball perduts i que és molt més precari un aturat que un empleat.

En definitiva, l’esforç ha estat gran, la col·laboració i el sacrifici de la ciutadania, també, però l’objectiu del President Rajoy, convertit en obsessió, és la creació d’ocupació, que és el que garanteix la sostenibilitat dels serveis socials i fa cada vegada més propera la reiterada meta del 20-20: 20 milions de llocs de treball el 2020. Esperem que, aquest mes de juliol, s’aprovi el sostre de despesa per al 2018 perquè a la tardor es puguin aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018, la qual cosa permetrà esgotar pràcticament la legislatura.

Una legislatura no exempta d’enormes dificultats que, sens dubte, seran vençudes pel millor President que Espanya pot tenir en aquests moments no només en la regeneració democràtica, sinó també, i sobretot, en la defensa de la unitat d’Espanya, la igualtat de tots els espanyols i el respecte a l’Estat de Dret i a la Constitució que ens obliga tots.

Com és natural, Lleida no escapa a aquestes bones dades que acompanyen l’excel·lent gestió econòmica d’aquest Govern. Des del maig del 2016 al maig d’aquest any, tenim 4.128 aturats menys, s’han incorporat en l’últim any 8.282 persones a la Seguretat Social i, des del desembre del 2011, hi ha 3.787 pensionistes més, que cobren 136 euros més al mes de pensió mitjana i els lleidatans paguen 372 euros menys per càpita que el 2011. I, d’aquestes qüestions, els del xoc de trens i els del “com pitjor, millor” són del que no volen ni a sentir parlar.

tracking