SEGRE

TRIBUNA

El paper de suport de la Diputació

Presidenta en funcions de la Diputació de Lleida

El paper de suport de la Diputació

El paper de suport de la DiputacióSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ahir es van constituir els ajuntaments. Cadascun dels quals amb la seva idiosincràsia, els seus pactes i la suma d’esforços per tal de tirar endavant les polítiques que creuen que són millors per als seus habitants. Polítiques que van lligades a la voluntat i la determinació d’endegar projectes que millorin la qualitat de vida dels vilatans, però que en molts casos no es poden fer només amb l’únic suport de les finances municipals, i aquí és on la Diputació de Lleida pren un paper moltes vegades capital.

La institució provincial té una funció aglutinadora d’aquesta suma d’esforços que fan els ajuntaments i els consells comarcals, i els fa costat en aquelles demandes necessàries per al millor funcionament del municipi, però sense el seu suport no tindrien opció a tirar-les endavant.

La Diputació de Lleida és una institució que està i ha d’estar al costat dels ajuntaments, ja sigui com a institució de suport des de la vessant financera, però especialment i de forma molt decidida en el seu paper de suport a les iniciatives municipals. I dic això perquè el fet que els ajuntaments sàpiguen que tenen aquesta institució al darrere en camps com les subvencions per a projectes FEDER, en la celebració d’activitats culturals o de promoció turística, per posar-ne alguns exemples, és tan o més important que comptar amb el suport econòmic dels projectes que es presentin.

Els ajuntaments ja han iniciat una nova etapa de quatre anys de durada. Alguns segueixen amb les mateixes persones o partits polítics que ja governaven al capdavant i altres han canviat. Això és la democràcia i així ho entenem tots els ciutadans. Uns o altres, d’un color o un altre, buscaran el millor per al seu municipi, i en aquesta cerca saben que trobaran les portes obertes de la Diputació, una institució que ha estat definida per molta gent com a ajuntament d’ajuntaments.

Projectes de millores de carreteres, d’aplicació d’inversions i polítiques del benestar, o de línies de subvencions per a iniciatives diverses, són altres dels camps en els quals la Diputació deixa petjades molt significatives, liderant-los. Aquest és el pas endavant que aquesta institució fa i ha de continuar fent davant les sol·licituds dels ajuntaments de les comarques de Lleida.

La Diputació, com a administració d’administracions, té l’obligació de recollir les demandes de tots els municipis. El territori demana les seves oportunitats i genera inquietuds que cal saber escoltar. Per tant, no s’entendria que les administracions locals anessin cadascuna per la seva banda i no es generessin les sinergies necessàries i indispensables per sumar en la direcció de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Els nous ajuntaments que van sorgir ahir tenen l’oportunitat de seguir fent més grans i millors els seus municipis, i en aquesta tasca de ben segur que la Diputació seguirà al seu costat.

El paper de suport de la Diputació

El paper de suport de la DiputacióSEGRE

tracking