SEGRE

TRIBUNA

Sucs i Raimat, ciutat compartida

2a tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional

Sucs i Raimat, ciutat compartida

Sucs i Raimat, ciutat compartidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Són molts els reptes, moltes les coses a canviar, a millorar i a fer-les més accessibles. La política –i encara més la política municipal– és una eina clau per poder incidir directament en la vida de les persones, per poder canviar-la a millor i que aquests canvis tinguin un efecte directe en la vida quotidiana de les persones.

Des que es va aprovar el cartipàs, l’1 de juliol, tinc l’honor i l’enorme responsabilitat de ser la interlocutora de la Paeria amb les dues Entitats Municipals Descentralitzades (EMD): Sucs i Raimat. El compromís d’aquesta nova corporació municipal amb Sucs i Raimat és clar i prioritari: no només han de tenir dret a ser escoltats sinó que cal tenir en compte les necessitats i reivindicacions pròpies de cada entitat. El 24 de setembre vam encetar les trobades mensuals amb les dues EMD per tal de posar sobre la taula quines són les seves principals inquietuds i propostes. Aquestes trobades es faran mensualment i, a més, comptaran amb la presència d’un regidor o regidora del Govern per tractar temes específics a cada reunió. Volem tenir una comunicació directa, bidireccional i fraternal per poder resoldre conjuntament els reptes compartits. Perquè Lleida és Sucs, i Sucs és Lleida. Perquè Raimat és Lleida, i Lleida és Raimat. I en aquests quatre anys hem d’enfortir els llaços, els valors que ens uneixen, la coneixença mútua i el sentiment de pertinença en els projectes comuns d’aquesta ciutat compartida.

Sucs i Raimat tenen la seva pròpia realitat i identitat, i actuar sobre aquesta realitat sovint implica fer polítiques concretes en aquell territori. Doncs bé, ja ho hem començat a fer. La setmana passada vam aprovar unes noves Ordenances Fiscals en què Sucs i Raimat hi són ben presents. Concretament abordem el problema de l’habitatge, present a Lleida ciutat però que afecta més ferotgement les EMD. D’aquesta manera, aplicarem una sèrie de bonificacions a l’IBI destinades a promoure la transició energètica a energies renovables, a millorar la situació de manca d’habitatge social, a protegir les zones que gaudeixen de menys serveis, i les activitats agrícoles i ramaderes. Els habitatges situats en sòl rústic als nuclis de Sucs i Raimat tindran dret a una bonificació del 10 per cent en l’impost de béns immobles. També seran ben presents en el proper Ple del dia 30, en el qual s’inclourà una modificació de crèdit per tal de donar compliment al nou conveni signat el juny del 2019. Un conveni reivindicat i molt necessari, que malgrat arribar en temps d’interregnes i sense crèdit previst, és un reconeixement legítim al qual cal donar compliment més enllà de les campanyes i les proclames. Persones, projectes, territoris i compromisos.

Des d’aquí em permeto amb aquestes ratlles valorar i posar l’accent en aquests dos nuclis, que són tan nostres com d’aquests ho és la ciutat. I demanar-vos que des del veïnatge fraternal, construïm una història compartida –que a alguns els transporta a bells temps de joventut– i un futur entrellaçat de ciutat compartida.

Sucs i Raimat, ciutat compartida

Sucs i Raimat, ciutat compartidaSEGRE

tracking