SEGRE

TRIBUNA

Autoestima lleidatana

Alcalde de Mollerussa, Dip. al Parlament i Cap de llista del PDecat per Lleida, el Pirineu i l’Aran, a les eleccions del Parlament

Autoestima lleidatana

Autoestima lleidatanaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

En les trobades d’escolta permanent, que l’equip humà del Partit Demòcrata realitzem amb els sectors vius i que més pateixen les conseqüències de l’emergència sanitària a les nostres comarques, els seus representants ens comparteixen la frustració, la incomprensió i l’angoixa que els genera els obstacles i els despropòsits d’un govern insuficient i que no hi és, i que encara genera més incerteses.

En aquestes mateixes trobades identifiquem també ràpidament una aspiració col·lectiva compartida. “Hem de creure més en nosaltres i confiar amb les nostres possibilitats i capacitats. Hem de valorar justament els grans actius importants que tenim.” I sobretot la manera d’articular una governança que permeti a les nostres famílies, sectors i comarques coliderar les grans decisions i el model de relació que necessitem amb el conjunt del país. En definitiva, el clam compartit és la necessitat de recuperar i tenir més poder polític per Lleida.

Amb el temps s’ha generat una desconfiança important amb una manera de fer, amb una mirada centralista catalana, que aprova lleis sense comprendre ni escoltar el territori on s’han d’aplicar ni el món local. Es parla de combatre el despoblament rural però es mantenen les lleis que fan la vida més difícil a la pagesia, a la ramaderia, als autònoms, al sector industrial i comercial per guanyar-se la vida dignament. Des de les Terres de Lleida vivim una fatiga creixent de la criminalització ambiental, migratòria o laboral de sector agrari de les nostres comarques i amb les actituds restrictives i prohibicionistes que es dicten d’un despatx de Barcelona.

Davant de tot això, des del Partit Demòcrata (PDeCAT), i especialment els seus Alcaldes i Alcaldesses, que viuen en primera persona les dificultats, volem superar la queixa i el retret proposant un nou horitzó il·lusionant i guanyador on la veu de Lleida, el Pirineu i l’Aran sigui la que acabi conformant les decisions que afecten la nostra manera de viure. Davant de tot això, des del Partit Demòcrata volem posar en valor la gent de Lleida, el Pirineu i l’Aran, posar en valor les nostres potencialitats i oportunitats, posar en valor que volem tenir veu pròpia des de Lleida, fer lobby estratègic real, fer sentir la veu des de Lleida i amb escons que treballin, pensin, estimin des de Lleida i només en clau lleidatana. Lleida som millor qualitat de vida. Som punta de llança i de creixement del país. El 2019 vam ser el principal motor econòmic de Catalunya. Creixent en el sector serveis i el sector primari. I tot això amb un dèficit evident d’inversió del govern espanyol i la Generalitat a les nostres comarques i amb una competència desigual amb els veïns de la Franja. El compromís per més i millors infraestructures, més connexió i més connectivitat; per competir amb igualtat de condicions; per un urbanisme possibilista que superi l’urbanisme prohibicionista; per una mirada del medi natural més humana i ètica, és irrenunciable. Ho necessitem com l’aire que respirem. I ens deixarem la pell per fer-ho realitat. Tenim, però, la necessitat, l’ambició i el projecte d’anar molt més enllà. Això no va –només– de tenir escons al Parlament que pensin, estimin i defensin Lleida i la nostra gent. Lleida i el Pirineu són molt més que una plataforma personal, una quota de partit o una drecera per arribar al Parlament. Dones i homes, joves i grans de les nostres comarques demanen afecte, empatia i un horitzó d’esperança. Per nosaltres això també va de construir un model relacional nou i una co-governança de les grans decisions a Barcelona i arreu; que pensi el país amb la seva pluralitat i complexitat i ho faci a més d’una manera inclusiva i generosa; que l’abraci amb mirada integradora i constructora de ponts, confiances i noves aliances. Darrera el concepte #centremelpaís hi ha un ideal amb una mirada activa, en positiu i generadora d’estímuls i oportunitats. Així doncs, a les eleccions del 14 de febrer defensarem amb dents i ungles el millor projecte de territori i els nostres drets com a lleidatans, pirinencs i aranesos. Volem decidir sobre tot allò que afecta la nostra manera de viure. Serà la millor oportunitat per construir un nou temps i alçar la veu digna i l’exemple de les nostres comarques. Convençuts que si a Lleida li va millor, Catalunya sencera hi guanyarà més.

Autoestima lleidatana

Autoestima lleidatanaSEGRE

tracking