SEGRE
Per la dignitat de les persones

Per la dignitat de les personesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un any més estem a les portes d’una nova campanya de recol·lecció de la fruita i la consegüent arribada de milers de temporers a la comarca del Segrià. Veig a venir, de nou, que els encrostats problemes sobre la situació de les persones que venen a guanyar-se la vida a l’Horta de Lleida i als municipis del nostre entorn continuen sense resoldre’s i invisibles als ulls de totes les administracions. Ha passat un any més i tot segueix per fer.

Agraeixo la feina que totes les persones i entitats efectuaran, implicant-se de valent en l’organització del Pla Municipal d’Acollida de Persones Temporeres per a l’any 2021. La seva bona voluntat i una tasca professional de qualitat són el millor que tenim. La seva feina supleix la inexistent gestió municipal i una deficient política.

Escric aquestes línies desitjant equivocar-me, però molt em temo que el caòtic govern de la Paeria, aquest any també, és i serà incapaç de liderar una solució a la greu situació que any rere any vivim a Lleida. Una situació que esdevé un mal crònic.

Ni socialistes abans ni el decebedor tripartit ara han sigut i són incapaços de resoldre-la. Així doncs, tornarem a ser testimonis actius de situacions que indignifiquen la condició humana i que responen a una societat que no vetlla pel benestar dels seus conciutadans.

Una Lleida als antípodes de l’estat del benestar. Tots recordem i tenim present un bon nombre de persones dormint al carrer, concentracions a la plaça del Dipòsit i la indignació dels veïns del Centre Històric impotents.

Amb raó. .

A Lleida ens quedem afònics perquè ningú ens escolta, per començar per part dels qui ens prometien una Lleida valenta i s’han perdut en el seu propi laberint. Ben lluny d’aquest objectiu, xoquem frontalment amb una ciutat en què s’evidencia la desigualtat social i la pobresa. Persones que desitgen millorar les seves condicions de vida i, malauradament, es veuen abocades a condicions d’insalubritat i de sous indignes. En aquest punt, podríem obrir un gran debat i fer al·lusió a altres factors que hi intervenen, com les polítiques migratòries.

Enguany, el desgovern municipal ha creat la figura del coordinador/a tècnic/a per al projecte per a temporers per a l’any 2021. Tots els grups municipals hi han votat a favor, excepte nosaltres, que ens hem abstingut. La nostra abstenció no és perquè no hi estiguem d’acord, sinó perquè els mals gestors són els qui traspassen la seva responsabilitat a places de nova creació per fer veure que, enguany, sí que han premut la tecla de la solució mentre fan la mudança dels problemes direcció Pardinyes. La política és assumir lideratges i els qui governen tenen el deure d’assumir responsabilitat i no traspassar-les.

Tan difícil és assumir que falta menys d’un mes per a l’arribada de temporers i el més calent està a l’aigüera? A vostès, governants de Lleida, els qui tenen el poder i les eines per solucionar problemes, no amaguin més el cap sota l’ala de la Paeria, el Pal·les o com els nòmades, ja no saben a quina porta trucar. Els dic que cal un projecte transversal pensat per a les persones, per a totes: per als qui vivim a Lleida i per als qui vindran. Ho dic clar i alço la veu: dignitat per a les persones!

Els proposem un Pla d’Acollida real i efectiu. Determinin l’espai legal i competencial, és a dir, què es pot fer des de l’ajuntament i què hem d’exigir a la resta d’administracions (aquelles en què vostès també governen). Tot seguit, determinin el context d’emergència i excepcionalitat al qual ens trobem. Sabem amb quins recursos locals comptem per desenvolupar el Pla? Tenen clar a qui va dirigit? No és el mateix acollir temporers amb contracte de treball que sense contracte i diferenciar altres emergències socials. Tenen clar els actors? Han parlat amb tots ells o això del diàleg és dèbil? Tothom té el seu paper i la seva responsabilitat.

La vida és tan fràgil. Lluitem per viure. Cuidem de tots i per a tots. Per això els poso sobre la taula algunes idees perquè estem implicats en Lleida. Per la dignitat de les persones.

Per la dignitat de les persones

Per la dignitat de les personesSEGRE

tracking