SEGRE

TRIBUNA

Targetes ‘revolving’: targetes de crèdit amb interessos abusius

Targetes ‘revolving’: targetes de crèdit amb interessos abusius

Targetes ‘revolving’: targetes de crèdit amb interessos abusiusSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Una targeta revolving és un tipus de targeta de crèdit en la qual el pagament de les compres o les disposicions d’efectiu que es realitzen s’ajorna automàticament. En la seva comercialització, el producte es presenta ple d’avantatges (com ara, flexibilitat en el pagament, amb eslògans com ara: Tu decideixes com i quan pagar les teves despeses), però el contracte amaga interessos, comissions i despeses associades a la targeta que generalment no s’expliquen correctament.

Es tracta de targetes que s’ofereixen pel carrer, en aeroports, estacions de tren o centres comercials, espais en què un comercial aborda el potencial client per oferir-li un producte aparentment molt avantatjós: una targeta de crèdit que permet disposar d’una línia de crèdit immediatament sense necessitat d’aportar documentació, només omplint un contracte tipus, que a més, resulta pràcticament il·legible (mida diminuta i textos farragosos, amb moltes clàusules sense ressalts o separació entre elles).

El problema amb aquestes targetes és que la forma de pagament que tenen prevista, aparentment flexible, provoca en realitat que el deute s’allargui indefinidament entrant en una espiral de deute contínua, que mai s’acaba de pagar.

La diferència amb les targetes de crèdit convencionals és que, mentre aquestes permeten pagar tot el gastat el mes següent (sense interessos) o ajornar el pagament a terminis (amb interessos), les targetes revolving només permeten ajornar el pagament, la qual cosa suposa l’aplicació d’interessos.

Així, l’ús de les targetes revolving sempre comporta el pagament d’interessos, que, a més a més, són molt elevats: entre el 20 i el 30%.

Com dèiem, el problema és que la informació que es presenta al client quan contracta la targeta sovint omet aspectes essencials de la naturalesa del producte i no s’expliquen les veritables conseqüències que té (especialment, no s’explica el significat i les conseqüències de la TAE), ni es deixa un mínim temps de reflexió per poder decidir si concertar o no el contracte.

Per aquest motiu, és important que en moments de falta de liquiditat, abans de contractar qualsevol producte us assegureu de conèixer bé les condicions d’aquest, i desconfieu de productes que sobre el paper són tot avantatges, perquè la lletra petita sovint és una evidència tot el contrari.

Targetes ‘revolving’: targetes de crèdit amb interessos abusius

Targetes ‘revolving’: targetes de crèdit amb interessos abusiusSEGRE

tracking