SEGRE
Un model d’alberg que no convenç

Un model d’alberg que no convençSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El 30 de setembre passat es va aprovar en el ple la moció presentada pel PSC per suspendre la construcció de l’alberg de Pardinyes. Volem subratllar que el text, que va comptar amb el suport de l’oposició, és una esmena al model que presenta l’equip de govern municipal, que pretén incloure en un mateix equipament persones amb situacions i necessitats diferents.

Array A partir d’aquí, i allunyats de qualsevol estridència, estem a favor de debatre i parlar sobre què necessita la ciutat de Lleida per gestionar l’arribada de persones temporeres i, per aquest motiu, hem presentat iniciatives i propostes.

Per abordar aquest debat i definir un bon model d’atenció, considerem que és imprescindible establir línies d’actuació diferenciades i adaptades per a les persones en situació de sense sostre, per a les persones treballadores agràries en situació legal i per aquelles en situació irregular. Són col·lectius amb necessitats i característiques específiques que cal abordar per separat. Per tant, no veiem adient un edifici per emergències i urgències com a centre de primera acollida, de curta o de mitjana estada per a aquestes persones perquè no distingeix entre tipologia d’usuaris i no permetrà una atenció integral i acurada pels col·lectius als quals va destinat.

És un model d’equipament que creiem que no respecta la intimitat, la privacitat i l’autonomia de les persones i que no permet gestionar amb eficiència l’atenció a les persones usuàries.Per aquest motiu, el PSC, buscant establir un model d’atenció personalitzada i adaptada a les necessitats de cadascú, ha proposat alternatives. Ho fem de manera responsable i fent plantejaments que considerem que són raonables. En aquest sentit, hem plantejat dur a terme modificacions en la normativa urbanística de la ciutat per facilitar la construcció d’habitatges al costat de les explotacions agràries i posar a disposició pisos de la borsa pública d’habitatge per a les persones que venen a treballar durant la campanya de la fruita.

També proposem que l’ajuntament de Lleida impulsi la coordinació entre les entitats i els agents socials per dur a terme un treball transversal, amb la Generalitat i l’Administració de l’Estat, i així aprofundir en propostes per a un model d’atenció que sigui pioner i estigui adaptat a la situació actual. Alhora, també és molt important crear línies d’actuació necessàries per evitar el malestar i el rebuig que poden alimentar els discursos extremistes.És legítim que els partits polítics puguin tenir plantejaments diferents respecte a com afrontar aquest debat, però poc favor hi fa el tarannà de l’equip de govern municipal, que presumeix de diàleg, de bona governabilitat i de transparència, però que trepitja i minimitza qualsevol iniciativa plantejada per l’oposició, afirmant, per exemple, que la moció aprovada el ple passat no té cap repercussió jurídica. La sensació és que el govern d’ERC i Junts es troba en un atzucac davant d’una proposta d’alberg que no convenç els experts.

A més, trepitja la il·lusió de les veïnes i dels veïns del barri de Pardinyes, que defensen que el solar del carrer Josep Pallach es destini a un equipament per a la gent gran, per a la qual hi ha un conveni signat per la Fundació Privada de Pardinyes i la Fundació Privada Sorigué.Per això, demanem a l’equip de govern municipal de la Paeria, sense majoria absoluta, que aturi el projecte, que obri un procés participatiu i que estudiï les propostes que tant la ciutadania com l’oposició li fan arribar. Hem de recordar, per acabar, que el govern municipal compta amb una complicitat de la Generalitat que no s’havia vist en més de 10 anys, en una clara mostra de clientelisme i de servitud cap a les administracions governades pel mateix color polític en detriment de la participació i de la comunicació transparent. I finalment, també convé tenir en compte que ERC i Junts governen la ciutat de Lleida i això implica acceptar que la gestió que ara està sent fiscalitzada és la seva.

Un model d’alberg que no convenç

Un model d’alberg que no convençSEGRE

tracking