SEGRE

Creat:

Actualitzat:

És força curiós que les forces repressores espanyoles, és a dir piolins amb bíceps prominents que bramen A por ellos, vinguin a manifestar-se a Catalunya per reclamar, en teoria, uns augments salarials que són competència exclusiva del Govern espanyol, és a dir, de Madrid, la capital del reino del Felipe, el Preparado. I no és la primera vegada, i és bo de recordar, que ja van desfilar al mes de gener d’aquest any acompanyats per la claca entusiasta de tota la patuleia de Ciudadanos, Partido Popular, Vox i els tabarnesos de fireta. Però crec que no els descobriré res de nou sota el sol si els comento que la finalitat no és pas una reivindicació econòmica sinó la de desestabilitzar la pau i l’harmonia a Catalunya. Policia al servei de la Unidad de España, d’aquells que, a la pràctica, els neguen els dinerons. En fi... doncs que desfilin i que els vagi de gust perquè, tal com deia Einstein, per desfilar no cal cervell, només una bona columna vertebral. I no hi ha res millor per a una bona desfilada que un bon acompanyament musical. Veure’ls amb aquells músculs inflats que rebenten caps i treuen ulls m’ha fet recordar la meva col·lecció de vinils. N’he triat uns quants dels anys 80.

A veure si us agraden. (I que no pateixin els del JUSAPOL perquè la lletra és en español, español, español): “¿De qué se ha muerto este muerto? / De una bala en el pulmón / lo mató la policía en una manifestación / La democracia funciona / ¿De qué se ha muerto este otro? / De los golpes que le dieron le dieron cientos de golpes y uno de ellos lo mató/ La democracia funciona.” (Grup: La Polla Records. Disc: Toda la puta vida igual). “Un cañón acaricia tu espalda/ un temblor se apodera de ti/ una voz te dice no te muevas/ sabes bien que aquí puedes morir / Terrorismo policial / Terrorismo policial / Contra gritos de libertad” (Grup: Cicatriz. Cançó: Terrorismo policial).

“Todo por la patria / todo por la pasta / todo por las leyes /y por los billetes / Protegiendo al ciudadano / a veces se os va la mano / todo por el bien común” (Grup: La Polla Records. Cançó: Todo por la patria). I que us sembla si posem la cirereta del pastís musical amb un polsim del Romancero gitano de Lorca dedicat a la guàrdia civil, l’entranyable benemérita: “Pasan, si quieren, pasar, y ocultan en la cabeza una vaga astronomía de pistolas inconcretas. Apaga la luz verde que llega la benemérita.”

tracking