SEGRE

EUA SUCCESSOS

Els vídeos policials de Charlotte no aclareixen si el mort anava armat

Una de les protestes convocades després de la mort de Keith Scott a Charlotte (EUA).

Una de les protestes convocades després de la mort de Keith Scott a Charlotte (EUA).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia de Charlotte va publicar ahir vídeos en els quals va quedar registrada la mort del ciutadà afroamericà Keith Scott, de 43 anys, per trets dels agents. L’enregistrament, en el qual s’observa l’enfrontament entre la víctima i els agents, que l’envolten, no ha aclarit els dubtes sobre la mort de Scott, que segons la versió policial portava una arma. La mort de Scott, l’enèsima d’un ciutadà negre en mans de policies, ha encès els ànims en aquesta ciutat de Carolina del Nord i ha provocat nombroses protestes. La publicació dels vídeos era una de les principals demandes dels centenars de manifestants que ahir van sortir al carrer per cinquè dia consecutiu.

En una trobada amb periodistes, el cap de Policia de Charlotte, Kerr Putney, va reafirmar la versió que Scott anava armat, malgrat que va reconèixer que el vídeo “és insuficient” i no aporta cap prova sòlida sobre l’afer. “No hi ha una prova visual definitiva que portava una arma a la mà i que va apuntar un agent”, va afirmar, abans d’afegir que totes les proves recopilades pels investigadors mostren que la víctima representava una amenaça a la seguretat pública. La publicació del vídeo arriba un dia després que la vídua de Scott proporcionés un enregistrament realitzat amb el seu mòbil. El cap de Policia va reiterar que l’enfrontament entre Scott i la Policia es va produir quan els agents es van adonar que la víctima tenia en possessió marihuana, i posteriorment que portava una arma. L’advocat de la família de Keith Scott va assegurar que els vídeos publicats per la Policia “generen més preguntes que no pas respostes”, i va assenyalar que s’hi observa com la víctima no representava en cap cas una amenaça.

Un altre tiroteig a la localitat de Baltimore va deixar 8 persones ferides, entre les quals un nen

L’arrest es va dur a terme gràcies al fet que la policia va rebre diverses trucades en què els van informar que el sospitós es trobava en aquesta zona.Sobre els motius de l’atac, el responsable policial va dir “no tenir-ne ni idea”, mentre que va afegir que els investigadors no descarten que es tracti d’un atac terrorista.

Detingut l’autor d’una matança a Seattle Les autoritats van detenir ahir el jove sospitós de perpetrar divendres a la nit un tiroteig que va resultar en cinc morts en un centre comercial de la localitat de Burlington, a l’estat de Washington. Ha estat identificat com a Arcan Cetin, un jove de 20 anys que viu a Oak Harbor, a uns 40 quilòmetres del lloc de l’atac. Cetin, un immigrant procedent de Turquia amb residència permanent als EUA, va ser arrestat quan caminava al costat de la carretera després que la policia d’Oak Harbor localitzés el seu vehicle. “Semblava un zombi”, va assegurar el cap de policia Mike Hawley quan explicava que Cetin, que no anava armat, no va oferir resistència ni va dir res en el moment de la detenció.

tracking