SEGRE

política

Puigdemont contempla ajornar el referèndum si s'acorda amb l'Estat

La CUP demanarà de fixar una data concreta i una comissió internacional

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Puigdemont contempla ajornar el referèndum si així s'acorda amb l'EstatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, contempla ajornar el referèndum que preveu convocar a Catalunya si finalment fos pactat amb l’Estat i s’acordés celebrar-ho més tard del setembre de 2017, encara que sempre en un període "raonable", perquè no sucumbirà a una "maniobra dilatòria".

Així s’ha expressat Puigdemont en una entrevista a l’emissora Rac1 que ha realitzat abans de volar avui "en turista" a Portugal, on saludarà el president del Govern, Mariano Rajoy: "Sempre que ens hem trobat ha estat una conversa no diré d’ascensor; cordial, però que no va a més".

Més tard, el proper dia 10, el president català farà un altre viatge, en aquest cas a Madrid, per participar en un col·loqui que li servirà per explicar el full de ruta revelat durant la qüestió de confiança celebrada al Parlament, però de moment, segons ha explicat, no es planteja "cridar a la porta" del Govern, doncs està "en refuncions".

Malgrat que la CUP li va exigir ahir concretar una data per al referèndum unilateral al debat de política general de la propera setmana, Puigdemont ha indicat que no té un dia pensat encara, però creu que ha de ser un diumenge separat en uns 15 dies de la Diada, per la qual cosa "pot ser" el dia 24 de setembre del 2017, que coincideix amb la festivitat barcelonina de La Mercè.

Ha descartat que sigui un "9 N dos", perquè només hi haurà una pregunta amb resposta binària sobre la independència i "el resultat que surti ens vincula", fins el punt que, si guanya el 'sí', "la conseqüència és la proclamació de la independència".

En tot cas, Puigdemont ha subratllat que el compromís d’acordar el referèndum amb l’Estat "no caduca" i, si es donés aquesta circumstància, "es podria retardar", doncs està obert a pactar la data, la pregunta, el quòrum i la moratòria fins tornar a celebrar un altre referèndum en cas de perdre el 'sí'.

tracking