SEGRE

política

Junts pel Sí i la CUP assoleixen un preacord per un referèndum el setembre del 2017

Representants d’ambdós partits s’han reunit aquest dimecres al Parlament

Raül Romeva i Anna Gabriel aquest dimecres al Parlament.

Junts pel Sí i la CUP assoleixen un preacord per un referèndum el setembre del 2017EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts pel Sí (JxSí) i la CUP han assolit ja un preacord per presentar al Parlament una proposta de resolució que prevegi la celebració d’un referèndum sobiranista el setembre de 2017, tal com va reivindicar la setmana passada el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Aquest matí s’han reunit en un dels despatxos del Parlament Raül Romeva, Marta Rovira, Lluís Corominas i Lluís Llach, en nom de JxSí, i Mireia Boya i Gabriela Serra en representació de la CUP, per intentar acordar una resolució sobre el referèndum que votarà demà el Parlament en la segona i última jornada del debat de política general.

Malgrat que ambdós grups encara estan treballant en la literalitat del text que se sotmetrà a votació, fonts parlamentàries han indicat que ja hi ha un "preacord" per situar el referèndum com molt tard el setembre de 2017.

Ahir, la CUP va proposar de celebrar el referèndum abans de juliol de 2017, en lloc de la segona quinzena de setembre com havia proposat, "a tot estirar", Puigdemont en el debat de la qüestió de confiança al president català.

tracking