SEGRE

SUCCESSOS SANITAT

Expedient per la mort d’un pacient a Igualada

Un jove va morir d’una peritonitis causada per una apendicitis no detectada || L’hospital nega negligència però admet errors

Imatge de l’entrada d’Urgències de l’Hospital d’Igualada.

Imatge de l’entrada d’Urgències de l’Hospital d’Igualada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut ha incoat un expedient sancionador contra l’Hospital d’Igualada per resoldre les “presumptes irregularitats” detectades durant la investigació que va obrir per aclarir les circumstàncies de la mort d’un jove de 24 anys a causa d’una peritonitis derivada d’una apendicitis.

La conselleria també ha recomanat al Servei Català de la Salut (CatSalut) que iniciï “d’ofici” un expedient de responsabilitat patrimonial contra l’hospital. A més, ha requerit al centre que implementi un conjunt de mesures de millora, que seran supervisades per la conselleria.

El gerent de l’hospital, Fernando García, va admetre que hi va haver “errors de retard en el diagnòstic” de la peritonitis del pacient relacionats amb qüestions de “coordinació i traspàs d’informació entre els professionals”. Segons va explicarel gerent de l’hospital, “es tracta de petites coses que no van provocar la mort del jove, però sí que van ajudar a no aclarir el cas”. García també va voler deixar clar que no hi va haver “cap negligència” i va relatar que “els diferents professionals que van explorar Gabriel Pérez no van sospitar que podia tenir una apendicitis”. La família de l’home mort es va mostrar satisfeta amb l’informe de la conselleria però va anunciar que continuarà amb la denúncia contra el centre sanitari.

tracking