SEGRE

PANORAMA

Rajoy assumeix que haurà de treballar “dia a dia” per aconseguir la governabilitat

Podem es reivindica com l’oposició al Partit Popular davant d’un PSOE “sense nord, vell i decadent” || El president en funcions es compromet a evitar majories d’“extremistes, radicals i d’aficionats”

Mariano Rajoy va assistir ahir a l’acte central del Dia de l’Afiliat del PP d’Aragó, a Saragossa.

Mariano Rajoy va assistir ahir a l’acte central del Dia de l’Afiliat del PP d’Aragó, a Saragossa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va prometre ahir a Saragossa que treballarà “dia a dia” i amb “humilitat” per guanyar-se la governabilitat si, finalment, és investit president de nou, gràcies a l’abstenció dels diputats del PSOE. Rajoy, que va assistir a l’acte central del Dia de l’Afiliat del PP-Aragó, va afirmar davant de centenars d’afiliats de la formació que “el que és raonable és que es deixi governar el nostre partit”, que no és “una colla” i que és el que més vots va rebre en les eleccions generals del 26 de juny.

Rajoy va assegurar que “unes terceres eleccions serien una bogeria i un autèntic disbarat” i va advertir que “ningú en sortiria beneficiat”, recalcant a més que el Govern que presideix està en funcions des de fa uns 300 dies, de manera que “no pot prendre les decisions importants que requereix el nostre país i que el que és lògic, assenyat, raonable i demanen la majoria dels espanyols és que les coses tornin a la normalitat”. Rajoy va asseverar que el PP treballa des dels comicis del 20 de desembre “per evitar tant sí com no unes eleccions” i, en un missatge contra Podem i les seues confluències, va carregar contra “l’extremisme, que mai porta coses bones per a la gent”.

Iglesias pressiona el PSOE i veu “digne” que els seus diputats trenquin la disciplina de partit

El president del Govern en funcions es va comprometre a evitar un executiu d’esquerres i va afirmar que “l’aportació del radicalisme i els aficionats a la política és sempre la mateixa: inestabilitat, retrocés en tots els ordres i paralització del funcionament normal de l’economia i les institucions”.

En aquest sentit. el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va reivindicar ahir el seu partit com l’única oposició al PP davant d’un PSOE “sense nord, vell i decadent” que, segons va vaticinar, permetrà un Govern de Mariano Rajoy. En la intervenció a la reunió del consell ciutadà estatal, màxim òrgan de direcció entre assemblees, el líder de Podem va rebutjar l’“espectacle vergonyós” que segons el seu parer ha ofert el PSOE aquestes últimes setmanes. Iglesias va considerar que seria “demostració de dignitat” el fet que els diputats socialistes trenquessin la disciplina de vot per evitar que el PSOE “es posi de genolls” davant del PP. Per aquesta raó, va manifestar que Podem és “la força política que ha quedat a l’oposició” i que “tard o d’hora” està “cridat a governar i hem de preparar-nos per governar”. I encara que Iglesias va admetre les diferències que existeixen entre els dirigents de la formació morada, va assenyalar que “la senya d’identitat” de Podem és precisament “debatre”.

Per la seua banda, el secretari Polític de Podem, Íñigo Errejón, va afirmar que el conjunt està “davant de la possibilitat de ser la força d’alternativa” en el nou panorama polític, però va opinar que “aquest títol no és automàtic ni caurà del cel pels errors dels altres”.

Fernández Díaz va destacar que “cada un és lliure dels seus actes i d’assumir les conseqüències”, però va assenyalar que “resulta insòlit” que una persona amb una important representació en el si del Congrés dels Diputats, i que aspira a presidir el Govern central, “realitzi aquest menyspreu a la festa nacional espanyola”.

Mariano Rajoy va assistir ahir a l’acte central del Dia de l’Afiliat del PP d’Aragó, a Saragossa.

Mariano Rajoy va assistir ahir a l’acte central del Dia de l’Afiliat del PP d’Aragó, a Saragossa.

tracking