SEGRE

EUA POLÈMICA

Trump sacseja la campanya amb un escàndol masclista a un mes de les eleccions als EUA

El candidat republicà demana perdó pels seus comentaris i assegura que són tan sols “paraules” || Dirigents del partit el critiquen durament i li retiren el recolzament per als comicis del novembre

Una imatge del missatge de disculpa de Donald Trump en el seu compte de Facebook.

Una imatge del missatge de disculpa de Donald Trump en el seu compte de Facebook.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vídeo del candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, en el qual narra en una conversa privada com abusa de les dones des de la seua posició de poder es va convertir ahir, quan falta un mes per a les eleccions, en un dels escàndols més grans de la campanya presidencial als Estats Units. L’enregistrament, que data de l’any 2005 i que va divulgar aquest divendres The Washington Post, va forçar el magnat novaiorquès a oferir disculpes públiques després que diversos dirigents del Partit Republicà li donessin l’esquena i que els mitjans nord-americans cultivessin l’escàndol. “M’atreuen les dones boniques automàticament. Les començo a besar, és com un imant, no puc ni esperar (...). I quan ets una celebritat et deixen fer el que vulguis, pots agafar-les pel cony”, assegura Trump, que en aquell moment ja estava casat amb Melania, en conversa privada amb el presentador Billy Bush. Igual que Trump, Bush també es va disculpar i va atribuir aquesta actitud –de seguir el joc al magnat– a la seua immaduresa i joventut d’aleshores. La conversa es desenvolupa a l’interior d’un autobús camí als estudis de televisió en els quals el magnat anava a participar en el programa Hollywood Access, de famosos i entreteniment. Moments previs a tot això, a l’inici de l’enregistrament, Trump narra la seua odissea amb una dona casada amb què va intentar ficar-se al llit tot i que ella el va rebutjar. “La vaig perseguir com si fos una gossa, me la vaig intentar follar, però no ho vaig aconseguir”, va dir.

La polèmica desencadenada per la divulgació de les converses va causar que el president de la Cambra de Representants, Paul Ryan, amb el qual coincidia per primera vegada a la campanya, el tragués d’un acte a Wisconsin. El magnat va optar per quedar-se a Nova York preparant el debat presidencial d’avui amb Clinton, que segurament li retraurà els comentaris masclistes. A més de Ryan, el van criticar el president del Partit Republicà, Reince Priebus, o el líder de la majoria al Senat, Mitch McConnell. Més dur va ser el cop que va arribar des de la mormona Utah, ja que el governador, Gary Herbert, va retirar el seu suport a Trump i va avisar que no té cap intenció de votar-lo a les eleccions del novembre. Trump va demanar perdó pels comentaris masclistes i va afirmar que no té cap intenció de renunciar a la lluita per la presidència dels Estats Units ja que està tenint un suport “increïble”.

“És horrible. No podem permetre a aquest home ser president”La publicació del vídeo amb els comentaris lascius de Donald Trump va caure com una bomba a la campanya electoral a un mes just de les eleccions el 8 de novembre i en vigílies del segon debat que avui enfrontarà els dos candidats a la presidència. “És horrible. No podem permetre que aquest home sigui president”, va reaccionar la candidata demòcrata, Hillary Clinton.

tracking