SEGRE

EUA ELECCIONS

Pesos pesants republicans retiren el suport a Trump

A un mes de les eleccions, exigeixen que marxi pel seu vídeo masclista || Segon debat televisiu amb Hillary Clinton

Imatge del primer debat televisiu entre Trump i Clinton.

Imatge del primer debat televisiu entre Trump i Clinton.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falta menys d’un mes per a les eleccions presidencials als Estats Units, el candidat republicà, Donald Trump, afronta la crisi més greu de la seua campanya electoral. La revelació d’un enregistrament amb comentaris masclistes pot segellar el seu futur.

Encara que Trump es va disculpar dissabte a la matinada per l’incident, els líders més destacats del Partit Republicà han condemnat amb rotunditat les seues paraules.

L’elit econòmica mundial també alerta contra el populisme i el proteccionisme de Trump

Així, dos dotzenes de legisladors i diversos pesos pesants (des de l’excandidat republicà les eleccions passades John McCain, passant per l’exsecretària d’Estat amb George W. Bush, Condoleezza Rice) han retirat públicament el seu suport a Donald Trump i molts plantegen sense embuts la possibilitat de forçar la seua dimissió.

Així mateix, l’elit econòmica mundial, reunida aquesta setmana en l’assemblea anual del Fons Monetari Internacional (FMI), va tancar la trobada amb una decidida defensa de la globalització i l’obertura comercial davant la creixent amenaça del proteccionisme i el populisme, en el que, encara que sense anomenar-lo, era una clara referència a Trump.

Al mig d’aquesta polèmica, Hillary Clinton i Donald Trump havien de tornar a veure’s les cares la matinada passada en el segon dels debats de la carrera final per la Presidència nord-americana, debat que aquest cop estava destinat a convèncer els votants indecisos i marcat per temes com la baixada d’impostos, els plans fiscals o la contradicció de Trump sobre si es va oposar o no a la guerra de l’Iraq.

Tanmateix, la recent polèmica que envolta el candidat republicà és un dels al·licients d’aquest segon enfrontament televisiu.

D’altra banda, Hillary Clinton podria passar per moments compromesos, ja que tot el temps que no es va invertir en el primer debat amb l’ús negligent dels seus correus electrònics quan era secretària d’Estat i les seues conferències pagades podrien dominar en aquesta ocasió gran part de l’espai del segon debat.

tracking