SEGRE

EUA ELECCIONS

Donald Trump afirma que, si ell fos president dels EUA, Hillary Clinton estaria “a la presó”

Aspre segon debat entre els candidats || El magnat republicà, després del seu escàndol masclista, va a la cita acompanyat de quatre dones que acusen l’expresident Bill Clinton d’abusos sexuals

Els dos aspirants no es van donar la mà a l’inici del debat televisiu.

Els dos aspirants no es van donar la mà a l’inici del debat televisiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els candidats a la Casa Blanca van portar ahir els seus atacs a l’extrem en el segon debat, en el qual Donald Trump va amenaçar de ficar a la presó Hillary Clinton si arriba al poder i ella va opinar que el magnat està impossibilitat per a la Presidència pels seus “brutals” insults a dones, llatins i d’altres.

El vídeo revelat divendres en el qual Trump fa comentaris denigrants sobre les dones i la pèrdua de suports republicans a la seua campanya van marcar el to per a un debat tens des del començament, amb la negativa dels candidats a donar-se la mà a l’arribar a l’escenari de la Universitat de Washington a Saint Louis (Missouri).

El debat va estar ple d’acusacions mútues entre els dos candidats a la presidència

Conscient del moment fràgil pel qual passa la seua campanya, Trump va passar de seguida a l’ofensiva i va dir que, si arriba al poder, nomenarà un fiscal especial que investigui Hillary Clinton per l’ús d’un servidor privat per manejar els seus correus electrònics professionals quan era secretària d’Estat (2009-2013).

Quan Clinton va afirmar que s’alegrava que “algú amb el temperament de Donald Trump no estigui a càrrec del nostre país”, el magnat va replicar: “Perquè llavors estaries a la presó.”

Al llarg del debat, Trump també va descriure Clinton com “el diable” i la va acusar de tenir “un odi terrible dins el seu cor”, pel fet que va qualificar de “deplorables” la meitat dels simpatitzants del candidat republicà.

Els atacs personals van deixar poc espai per a la substància en el debat, en el qual es van tocar temes com ara la reforma sanitària, els impostos, la islamofòbia als Estats Units o la situació a Síria. En aquest sentit, unes hores abans d’aquest debat, Trump va celebrar una roda de premsa acompanyat de diverses dones que van acusar l’expresident i marit de la candidata demòcrata, Bill Clinton, d’abusos sexuals.

El president de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà Paul Ryan, va dir ahir que ja no defensarà més Trump ni farà campanya amb ell abans de les eleccions del 8 de novembre, i que se centrarà a donar suport als congressistes conservadors que es juguen el seient en els comicis legislatius que se celebraran aquell mateix dia. Les paraules de Ryan, el republicà de més rang als EUA, arriben després que aquest cap de setmana ja cancel·lés un acte de campanya amb el candidat presidencial a causa dels comentaris denigrants sobre les dones.

La repulsa al magnat creix entre els republicansEls dubtes en el partit republicà entorn de la idoneïtat que Trump sigui el seu candidat a la Casa Blanca van tornar a brotar ahir, en un senyal que la balança electoral continua inclinada a favor de Hillary Clinton.

tracking