SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

La Generalitat demana ajuda a l’ONU per la “persecució” al sobiranisme

El Govern català al·lega que es limita a complir un “mandat” del Parlament || L’Executiu incorporarà al Pressupost una partida per articular el referèndum

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont van rebre ahir la notificació de la interlocutòria del Constitucional.

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont van rebre ahir la notificació de la interlocutòria del Constitucional.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Exteriors de la Generalitat va enviar sengles cartes el 29 d’agost al Consell d’Europa i a Nacions Unides en què advertia totes dos institucions d’una “persecució de càrrecs electes” per adherir-se a la resolució independentista del 9 de novembre del 2015.

Les cartes anaven dirigides al comissionat de Drets Humans del Consell d’Europa Nils Nuiznieks i a l’alt comissariat de Drets Humans de l’ONU, Zeid Ra’ad Alhussein. La decisió d’enviar la carta respon al “compliment” que fa el Govern d’una resolució del Parlament, que va instar la Generalitat a traslladar als organismes internacionals competents l’esmentada “persecució”.

Aquesta resolució, del 23 de juny d’aquest any, “constata el caràcter antidemocràtic de les institucions judicials espanyoles i la vulneració de dret de càrrecs públics catalans i la utilització de les institucions jurídiques per part de l’Estat amb la intenció de vulnerar drets fonamentals de càrrecs electes impedint el mandat dels ciutadans” en les eleccions del 27 de setembre del 2015.

En aquest sentit, el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va considerar que les cartes enviades pel Govern a l’ONU són “ridícules” perquè Espanya és un Estat democràtic de dret membre de la Unió Europea.

La consellera de Presidència, Neus Munté, per la seua part, va defensar que el Govern català entén que té tot el dret a comunicar a l’ONU “la persecució de demòcrates que s’està produint a l’Estat espanyol”, atès que, segons va assegurar, es tracta d’una vulneració dels drets humans.

Munté va explicar a més que la Generalitat incorporarà en els Pressupostos del 2017 una partida per articular la celebració d’un referèndum per “respondre i ser coherents” amb els mandats de legislatura aprovats al Parlament.

D’altra banda, els secretaris del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) van entregar ahir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la interlocutòria en què el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar el full de ruta independentista. La resolució es va notificar també als membres de la Mesa del Parlament i als membres del Consell de Govern.

tracking