SEGRE

Socialistes i populars coincideixen que Rajoy podria ser investit el 29

Tanmateix, la presidenta del Congrés adverteix que aín no ha pres una decisió

Els Reis saluden els portaveus parlamentaris

Socialistes i populars coincideixen que Rajoy podria ser investit el dia 29EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari per a un possible debat d’investidura de Mariano Rajoy que manegen|manipulen socialistes i dirigents del PP apunta que el president en funcions podria ser investit el proper 29 d’octubre, encara que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, adverteix que encara no ha pres una decisió sobre això.

Pastor ha assistit als actes oficials amb motiu de la Festa Nacional i a la recepció dels Reis al Palau d’Orient ha apuntat als periodistes que encara no ha decidit quan convocarà el ple de l’investidura, funció que li correspon quan el Rei li proposi un candidat, després de la ronda de consultes del pròxims 24 i 25 d’octubre.

Tanmateix, els portaveus del grup parlamentari popular, Rafael Hernando, i socialista, Antonio Hernando, manegen unes dates que apunten que el debat podria culminar el dia 29 d’octubre, han comentat a la recepció oficial amb motiu de la Festa Nacional.

El portaveu dels populars en el Congrés assenyala que aquell dia Rajoy podria obtenir la confiança de la Cambra en segona votació.

Així, la presidenta del Congrés podria comunicar-li-ho al Rei l’endemà, el diumenge 30, quan el Monarca torni de la Cimera Iberoamericana de Cartagena d’Índies, de manera que la presa de possessió de Rajoy en Sarsuela se’n celebrés dilluns 31 d’octubre.

Rafael Hernando ha considerat factible que el líder del PP aconsegueixi per fi ser investit gràcies a l’abstenció del PSOE i ha assenyalat que, segons la seua opinió, tot el grup socialista votarà de la mateixa manera, una vegada que el Comitè Federal del PSOE acordi l’abstenció.

El portaveu del PSOE en el Congrés, Antonio Hernando, n’ha apostat per dimecres 26 com a primer dia per a una eventual sessió d’investidura de Rajoy, amb la qual cosa la previsible segona votació tindria lloc el dissabte 29.

"Si es produís aquesta situació -una sessió d’investidura-, és preferible que la votació final sigui un dissabte i no un diumenge", ha recalcat Hernando, que no ha volgut pronunciar-se sobre la posició que adoptarà el seu partit en el pròxim Comitè Federal.

En tot cas, ha admès que serà "complicat" per a ell explicar per què continua sent portaveu del PSOE en el Congrés després de la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general, però s’ha mostrat convençut que el sabrà explicar, i bé, en primer lloc als militants del seu partit.

A preguntes dels periodistes, Hernando ha assenyalat que no ha parlat amb Sánchez "en els últims dies", però sí després de l’últim Comitè Federal.

tracking