SEGRE

PANORAMA

Unes 5.000 persones a Barcelona pel 12 d’octubre

Crema d’estelades en la marxa ultra

Unes 5.000 persones van marxar ahir pel centre de Barcelona.

Unes 5.000 persones van marxar ahir pel centre de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir a Barcelona amb motiu de la Fiesta Nacional i van defensar la unitat d’Espanya davant el procés sobiranista, sota el lema “España en el corazón, desde Catalunya”.

La manifestació, que era organitzada per l’entitat Espanya i Catalans i una vintena més d’associacions, va arrancar davant de l’edifici de la Pedrera i va transcórrer pel passeig de Gràcia fins a desembocar a la plaça Catalunya.

En una convocatòria plena de cartells amb frases contra el sobiranisme, els manifestants van corejar frases com “Catalunya és Espanya”, “Jo sóc espanyol” i “Visca Espanya”, i van desplegar una bandera espanyola d’enormes dimensions que van portar al llarg del recorregut. En la marxa no va participar Societat Civil Catalana, que va optar per organitzar el seu propi acte, finalment ajornat a diumenge davant de l’amenaça de pluges a Barcelona.

Sí que van assistir a la concentració el líder del PP, Xavier García Albiol, al costat d’una desena de regidors i diputats populars, mentre que Ciutadans va deixar clar que no tenia previst assistir-hi, encara que fonts del partit van assenyalar que la seua líder a Catalunya, Inés Arrimadas, es va atansar a la plaça Catalunya després de la concentració, a títol personal.

El portaveu d’Espanya i Catalans, Javier Mecino, va instar els manifestants a “reconquerir el cor dels catalans que s’han deixat manipular” per l’independentisme.

Els presents també van reclamar al Govern i als diputats del Parlament “que respectin l’ordenació jurídica i posin fi a l’il·legal i forassenyat procés secessionista”.

D’altra banda, un centenar de persones van participar en la marxa ultradretana de Montjuïc en la qual es van cremar estelades i es van llançar consignes contra els refugiats. Els ultres van increpar diversos periodistes que van haver d’abandonar la concentració. Els Mossos no van fer cap detenció per aquests incidents.

Unes 5.000 persones van marxar ahir pel centre de Barcelona.

Unes 5.000 persones van marxar ahir pel centre de Barcelona.

tracking