SEGRE

PRESSUPOSTOS PRESTACIONS

Les pensions pujaran un mínim del 0,25 % el 2017

Per quart any consecutiu augmenta la despesa || Segons consta al projecte de pressupostos que el Govern va enviar a Brussel·les

El Govern va enviar a Europa uns comptes prorrogats.

El Govern va enviar a Europa uns comptes prorrogats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pensions pujaran el 2017 per quart any consecutiu el mínim establert per llei, que és del 0,25%, segons consta en el projecte pressupostari remès pel Govern espanyol en funcions divendres passat a Brussel·les. D’acord amb el text, la despesa total en pensions creixerà l’any que ve un 3%, tenint en compte que el nombre de beneficiaris de pensions contributives de la Seguretat Social augmentava un 1,2% el setembre en relació amb un any enrere.

Pel que fa a la remuneració dels empleats públics, el document diu que la despesa total disminuirà de l’11% del PIB el 2016 al 10,6% el 2017, la qual cosa pot deure’s al fet que l’impacte en els comptes d’aquest any de la devolució de part de la paga extra del 2012 ja no es notarà el 2017. Res diu el document de si en aquesta xifra es va tenir en compte una eventual pujada dels salaris del sector públic.

La despesa total disminuirà de l’11% del Producte Interior Brut aquest any al 10,6% el vinent

El document que va enviar l’Executiu de Rajoy a Brussel·les inclou les previsions d’ingressos i despeses, i el conegut com a informe d’acció efectiva, que recull les mesures adoptades per assegurar el compliment de l’objectiu de dèficit d’aquest any (4,6%) i registrar un dèficit del 3,6% el 2017, amb la qual cosa queda pendent un ajustament de 5.000 milions a escometre pel pròxim Govern per complir l’objectiu (3,1%) compromès.

D’altra banda, l’Executiu va enviar també l’informe d’acció efectiva que resumeix les mesures adoptades per aconseguir el compliment del dèficit del 4,6 per cent aquest any, com l’acord de no-disponibilitat de despesa de 2.000 milions d’euros, l’avançament al juliol del tancament pressupostari del 2016 i el del pagament fraccionat de l’Impost de Societats per recaptar 8.300 milions d’euros més.

Així mateix, la majoria dels partits polítics amb representació al Congrés dels Diputats, un total de 178 diputats, amb l’excepció del PP i de C’s, van demanar apujar les pensions respecte a l’IPC el 2017, tal com van sol·licitar UGT i CCOO a fi que no hi hagi pèrdua de poder adquisitiu.

tracking