SEGRE

POLÍTICA PROTESTA

Desenes de joves boicotegen un acte de Felipe González a l’Autònoma de Madrid

El PSOE culpa Pablo Iglesias de l’incident a l’assenyalar el “passat tacat de calç viva” de l’expresident

‘Escrache’ a Felipe González ahir a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

‘Escrache’ a Felipe González ahir a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conferència que l’expresident del Govern Felipe González tenia previst celebrar ahir a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) es va suspendre per la protesta de desenes de manifestants.

Uns 200 joves, la majoria amb la cara oculta per caretes o passamuntanyes, van tapar la porta de la facultat per impedir l’entrada a l’exlíder del PSOE al crit de “Felipe González, estàs tacat de sang” i “assassins no sou benvinguts”.

Els manifestants van desplegar una pancarta amb el lema “No sou benvinguts: GAL, papers de Panamà, cops d’Estat, terrorisme, manipulació, censura, tortura, oligarques.”

El catedràtic de Dret Constitucional de la UAM Antonio Rovira va anunciar la suspensió de l’acte i ho va justificar per la “violència” dels manifestants. El portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va acusar directament el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, d’haver “assenyalat” Felipe González durant el debat d’investidura de Pedro Sánchez, al·ludint al seu “passat tacat de calç viva”, amb referència als GAL.

González havia anunciat la seua participació juntament amb el president executiu del grup Prisa, Juan Luis Cebrián, en un “diàleg” titulat Sociedad Civil, España y Europa. El futuro no es lo que era, dins de les jornades sobre Societat Civil i Canvi Global organitzades per la UAM.

Pablo Iglesias parla de “protesta estudiantil”El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va emmarcar en una “protesta estudiantil” el boicot a González i va criticar el PSOE per “esquinçar-se les vestidures” per aquest incident. En aquest sentit, la també dirigent de la formació morada, Carolina Bescansa, va titllar de “lamentable” l’escrache i va rebutjar qualsevol responsabilitat del seu partit. El portaveu del PDECat, Francesc Homs, va afirmar que entèn el boicot a González perquè és “una provocació amb potes”.El PP, per la seua part, va condemnar l’acte i va reclamar a Iglesias si això és la “tornada al carrer a donar més canya i por”.El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va emmarcar en una “protesta estudiantil” el boicot a González i va criticar el PSOE per “esquinçar-se les vestidures” per aquest incident. En aquest sentit, la també dirigent de la formació morada, Carolina Bescansa, va titllar de “lamentable” l’escrache i va rebutjar qualsevol responsabilitat del seu partit. El portaveu del PDECat, Francesc Homs, va afirmar que entèn el boicot a González perquè és “una provocació amb potes”.El PP, per la seua part, va condemnar l’acte i va reclamar a Iglesias si això és la “tornada al carrer a donar més canya i por”.

tracking