SEGRE

SANITAT INFRAESTRUCTURES

El Govern vol comprar l’Hospital General de Catalunya per 50 milions

La propietària nega haver rebut una oferta

Una imatge d’ahir de l’entrada de l’Hospital General de Catalunya.

Una imatge d’ahir de l’entrada de l’Hospital General de Catalunya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar ahir que ha proposat a Quirónsalud, l’empresa propietària de l’Hospital General de Catalunya (HGC), de Sant Cugat del Vallès, comprar l’hospital per entre 50 i 55 milions d’euros. Comín va explicar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que si la proposta prospera, l’hospital faria la funció dels centres de Rubí i Cerdanyola del Vallès planificats però sense construir.

Comín va exposar que el projecte respon a una petició de fa anys, que reclama un hospital públic al Vallès Occidental, i va afegir que el miler de persones que treballen a l’hospital passarien a la xarxa pública. Aquesta oferta s’emmarca en el procés de “desprivatització” impulsat per Salut per garantir el caràcter públic del sistema sanitari, va explicar el conseller, i arriba després de l’inici de les negociacions per articular la sortida de l’HGC de la xarxa pública al desembre.

El Vallès Occidental expressa “preocupació” pel futur de l’atenció sanitària al territori

La proposta del conseller va desencadenar un encreuament de comunicats i declaracions entre totes les parts. Així, Quirónsalud va negar haver rebut cap tipus de comunicació formal ni oferta en ferm de compra del centre, a la qual cosa va replicar Comín assegurant que l’oferta sí que s’havia efectuada. Mentrestant, els treballadors de l’HGC van reclamar a la Generalitat una oferta sòlida de compra del centre i van criticar “les formes” de Comín, per haver-se assabentat de la proposta a través dels mitjans de comunicació i sense que l’empresa n’hagi tingut comunicació formal.

Finalment, el consell comarcal del Vallès Occidental va demanar ahir una reunió “urgent” amb el conseller per la “gran preocupació i inquietud” pel present i futur de l’atenció sanitària existent al territori després de l’anunci de compra.

tracking