SEGRE

VIOLÈNCIA JIHADISTA

Estat Islàmic pren ostatges a Mossul i els utilitza com a escuts humans

L’ONU denuncia que els jihadistes han capturat 550 famílies davant de l’avanç de l’exèrcit iraquià || Els milicians responen a l’assalt atacant Kirkuk

Tropes iraquines s’aposten als voltants de Mossul.

Tropes iraquines s’aposten als voltants de Mossul.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oficina de l’Alt Comissariat de l’ONU per als Drets Humans ha documentat els casos d’almenys 550 famílies iraquianes que el grup terrorista Estat Islàmic ha obligat a deixar les seues cases als voltants de Mossul i traslladar-se a aquesta ciutat, previsiblement per utilitzar-les com a escuts humans.

“Estem seriosament preocupats per les informacions que Estat Islàmic està utilitzant civils a la ciutat de Mossul i al seu entorn com a escuts humans davant de l’avanç de les forces iraquianes, mantenint els civils a prop de les seues oficines o els llocs on els combatents estan apostats, la qual cosa podria ocasionar víctimes civils”, segons va assenyalar l’Alt Comissariat, Zeid Raad al-Hussein.

“Existeix el greu perill que els combatents d’Estat Islàmic no només utilitzin aquestes persones vulnerables com a escuts humans sinó que optin per matar-los en lloc de veure’ls alliberats”, va alertar el responsable de l’ONU.

Una vegada a Mossul, els civils estan ubicats “a prop de les oficines de l’EI i dels llocs on operen perquè els serveixin com a escuts humans”, mentre als que són a la ciutat se’ls impedeix sortir-ne, va agregar.

En aquest sentit, l’entitat va apressar les autoritats iraquianes perquè situïn la protecció dels civils com una prioritat del seu pla militar per recuperar el control de Mossul.

Per la seua part, el grup terrorista va atacar la ciutat petrolera de Kirkuk en represàlia al setge a Mossul, deixant un saldo d’almenys 39 morts, segons van informar fonts iraquianes.

D’altra banda, els barris orientals de la ciutat, assetjats per l’exèrcit i controlats per l’oposició, esperaven ahir que es produeixi alguna evacuació dels ferits i els malalts, aprofitant la “pausa humanitària”, declarada per Rússia i el Govern de Damasc

.

Els líders europeus eviten sancionar Rússia per la crisi siriana? Els líders de la Unió Europea van evitar ahir sancionar Rússia pels bombardejos contra civils a la ciutat siriana d’Alep, encara que van deixar aquesta possibilitat oberta si continuen les “atrocitats”. ? Els líders de la Unió Europea van evitar ahir sancionar Rússia pels bombardejos contra civils a la ciutat siriana d’Alep, encara que van deixar aquesta possibilitat oberta si continuen les “atrocitats”.

tracking