SEGRE

TRIBUNALS INSTITUCIONS PENITENCIÀRIES

Demanen més seguretat per a l’autor del crim de Pioz

Un jove brasiler que va matar els seus oncles i els seus dos fills en un poble de Guadalajara || Per l’amenaça de bandes llatines

L’assassí a l’arribar a la comandància de la Guàrdia Civil.

L’assassí a l’arribar a la comandància de la Guàrdia Civil.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Guadalajara ha demanat a Institucions Penitenciàries que s’extremin les mesures de seguretat per garantir la integritat física de Patrick Nogueira, l’assassí confés d’una família a Pioz, al centre penitenciari d’Alcalá Meco, on va ingressar de forma provisional divendres. Nogueira va confessar haver matat el seu oncle i els altres tres membres de la seua família. Per complir aquest mandat judicial, el jove brasiler va ingressar divendres a la nit a l’esmentat centre penitenciari en una cel·la d’observació vidrada en la qual, seguint el protocol de Presons, es reforça la seua vigilància de forma permanent, ja que queda protegit de terceres persones i de si mateix. També se l’ha inclòs en el protocol de prevenció de suïcidis.Tot i així, s’estudia traslladar-lo a una altra presó. Institucions Penitenciàries preveu demanar que se’l traslladi des d’aquesta presó madrilenya a un altre centre per garantir la seua seguretat, ja que en l’actual hi ha membres de bandes llatines que podrien posar en perill la seua vida.

El jove de 19 anys es va lliurar dimecres a la Guàrdia Civil i, posteriorment, va reconèixer parcialment que va ser l’autor del quàdruple crim de la família brasilera trobada en bosses d’escombraries en un xalet a Pioz (Guadalajara). Davant del jutge, va reconèixer l’autoria de les morts, encara que no la forma en què les va portar a terme. La Fiscalia va sol·licitar presó provisional per un delicte d’assassinat dels dos nens d’un i quatre anys i un altre delicte d’homicidi per fer el mateix amb els pares, Marcos Campos Nogueira i Janaína Santos Américo, tots dos de 39 anys. “Tot això sense perjudici d’una posterior qualificació en funció de l’avenç de la instrucció”, aclareix la Fiscalia. L’acusat va viure amb aquesta família a Torrejón de Ardoz (Madrid) i, a mitjans d’aquest mes d’agost, es va traslladar al municipi de La Alcarria per matar la dona i els nens i, finalment, també el seu oncle, segons van explicar els investigadors encarregats d’aquest cas, que ha commocionat els veïns.

tracking