SEGRE

POLíTICA

Iceta assegura que el PSC "desobeirà"

Comenta també que a Pedro Sánchez, després d’haver promès durant mesos que no facilitarà la investidura, "no se li pot demanar que s’abstingui"

Iceta assegura que el PSC

Iceta assegura que el PSC "desobeirà" encara que canviï la relació amb el PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat aquest dilluns que els diputats socialistes catalans "desobeiran" la consigna d’abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy i s’ha mostrat disposat a assumir les conseqüències, fins i tot si això acaba comportant un canvi de relació amb el PSOE.

En declaracions a RAC 1, Iceta ha assegurat que el PSC vol "continuar amb la relació" que manté amb el PSOE, però si els socialistes espanyols volen "revisar-la" caldrà "canviar-la".

Iceta, que ha citat el model dels democristians alemanys de la CDU i els seus aliats socialcristians de Baviera, la CSU, ha recalcat que la voluntat del PSC no és marcar distàncies sempre amb el PSOE: "La nostra intenció és votar amb el PSOE tantes vegades com puguem".

A Pedro Sánchez no se li pot demanar que s’abstingui

Iceta ha comentat també que a Pedro Sánchez, després d’haver promès durant mesos que en cap cas no facilitarà la investidura de Rajoy, no "se li pot demanar que s’abstingui".

Per a Iceta, Sánchez pot optar per votar, 'no' o no participar en la votació, o entregar l’acta de diputat, encara que aquesta última opció no és recomanable si la seua intenció és presentar "batalla" per ser el pròxim secretari general del PSOE d’aquí a uns mesos.

tracking