SEGRE

POLíTICA

Rajoy veu "molt raonable" la decisió del PSOE

Diu que el seu govern estarà "obert al diàleg i a l’entesa" i que "complirà i farà complir la llei"

Rajoy veu

Rajoy veu "molt raonable" la decisió del PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’Executiu en funcions, Mariano Rajoy, ha qualificat aquest dilluns de "molt raonable" la decisió del Comitè Federal del PSOE de apostar per l’abstenció en segona votació en la seua investidura, i ha assegurat que Espanya té "un gran futur" si hi ha "voluntat" per part de tots.

En un esmorzar informatiu en el qual ha presentat el líder del PP català, Xavier García Albiol, Rajoy ha valorat així la decisió dels socialistes que li permetrà tornar a ser investit president del Govern.

Rajoy també ha assegurat que es posa "al lloc de l’altre" i que ha llegit la resolució que ahir va aprovar el PSOE, en la qual, segons ha dit, hi ha "coses que són bones" i "sobre les quals es pot parlar".

En la seua presentació d’Albiol, i després de parlar de la situació a Catalunya, Rajoy ha expressat la seua confiança en què Espanya pugui comptar aviat amb un govern "en plenitud de funcions" que podrà continuar vetllant pels "interessos i el benestar" dels catalans i de la resta dels espanyols.

Un govern, ha promès, que estarà "obert al diàleg i a l’entesa" i que "complirà i fer complir la llei". "Doncs és l’Estat de dret que ens vam donar el que ens permet ser ciutadans lliures i iguals d’una gran democràcia com és l’espanyola, la qual cosa ens ha convertit en molt poques dècades al gran país que som i continuem sent."

Ha estat en aquell moment quan Rajoy ha augurat "un gran futur per davant" per a Espanya i ha assenyalat que "ahir hi va haver una decisió important", en al·lusió a la presa pel Comitè Federal del PSOE.

No obstant això, no ha volgut "entrar en detalls" per no considerar-ho oportú fer-ho avui, i ha afegit que ja ho farà "al Parlament", al·ludint de forma implícita al seu debat d’investidura.

Sí que ha assenyalat que la decisió d’ahir va ser, segons la seua opinió, "molt raonable" i ha assegurat que es posa al lloc dels socialistes.

Per això, ha afegit, ha vist en la resolució que van aprovar els socialistes "coses bones" sobre les quals es pot parlar en el futur.

En l’esmentada resolució, el PSOE apel·la a la responsabilitat per "desbloquejar" la situació institucional, però també cita mitja dotzena d’"objectius inajornables" que els socialistes es comprometen a "defensar davant del Govern i el conjunt de les forces polítiques".

Entre aquests objectius hi ha la derogació de la reforma laboral i de la "llei mordassa", la convocatòria del Pacte de Toledo, l’obertura d’un diàleg en el Congrés sobre el model territorial, la lluita contra la corrupció i un gran pacte d’Estat contra la violència de gènere.

També el conferenciant d’aquest partit, Xavier García Albiol, ha parlat després de Rajoy de la decisió del PSOE.

Després de celebrar que vagi a ser possible acabar amb aquest "parèntesi" i aquesta "provisionalitat política", Albiol ha assenyalat que aquesta legislatura serà marcada per "grans reptes" en matèria econòmica, social i internacional, però ha advertit que el "principal desafiament" del nou govern serà el "procés rupturista a Catalunya".

tracking