SEGRE

TRAGÈDIA TERRATRÈMOL

Una sèrie de terratrèmols a la zona centre d’Itàlia provoca diversos ferits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una sèrie de potents terratrèmols van sacsejar ahir zones del centre d’Itàlia que ja havien patit el sisme a l’agost i van provocar tremolors i escenes de pànic a diverses ciutats, entre les quals la capital, Roma.

L’Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV) va informar que un primer sisme de magnitud 5,4 en l’escala de Richter es va produir a les 19.10 hores. Unes dos hores més tard, i després de diverses rèpliques menors, els sismògrafs van registrar un altre terratrèmol de 5,9. Després del primer d’aquests successos, els mitjans italians ja havien informat de moments de pànic entre la població i de talls puntuals en els subministraments d’electricitat i telefonia, principalment a la zona centre del país transalpí. La localitat més propera a l’epicentre del primer sisme és el poble de Castel Sant’Angelo sul Nera, a la província de Macerata, encara que també hi va haver tremolors a Amatrice, on més de 230 persones van perdre la vida per un altre terratrèmol a l’agost.

En aquesta última localitat s’haurien esfondrat alguns immobles que ja estaven danyats. Els Bombers van reconèixer que es tracta d’un fet “greu”, encara que de moment cap localitat va informar de víctimes mortals derivades directament de les tremolors. Fonts citades per Il Corriere della Sera van informar de diversos ferits a la zona de Visso, província de Macerata.

tracking