SEGRE

PANORAMA

Homs: “El PP és el motor de l’independentisme”

El portaveu del PDECat al Congrés felicita el líder popular per aconseguir ser reelegit president “sense cap proposta rellevant”: “més que estadista, sembla un mag”

El portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs.

El portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, va afirmar ahir que PP, PSOE i Ciutadans “són avui el motor de la desconnexió catalana” i els va advertir que el procés d’independència seguirà endavant, per la qual cosa els va demanar que s’atengui l’oferta del Govern de pactar com i quan s’organitza una consulta com a “única sortida democràtica” a la situació.

En la seua primera intervenció en el debat d’investidura, Homs va felicitar Rajoy per aconseguir ser reelegit com a president del Govern “sense cap proposta rellevant, només amb l’amenaça de les eleccions i del que denominen el desafiament català”. “Més que estadista, sembla un mag”, va considerar.

Homs va assegurar que Rajoy es mantindrà en el càrrec “pels demèrits dels altres” i va carregar contra l’abstenció del PSOE en la segona votació d’investidura, que permetrà la reelecció del candidat popular. “El seu vot legitima el PP”, va dir al grup socialista, després d’assegurar que 14 milions de votants a les eleccions generals van elegir una papereta en contra de Rajoy, davant els 8 milions que van votar el PP. El portaveu del PDECat va explicar també que la seua formació en la nova legislatura treballarà per tirar endavant un decàleg d’assumptes que van de l’economia productiva a les infraestructures catalanes, passant per les pensions o l’acollida de refugiats. “No sé quant de temps estarem a les Corts, però mentre hi estiguem, som de sortir a jugar el partit i no quedar-nos a la banqueta”, va asseverar.

Homs va acusar una vegada més Rajoy de no haver volgut dialogar amb la Generalitat i de no haver respost a les llistes de demandes plantejades tant pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com pel seu antecessor, Artur Mas. “Té vostè a les seues mans mantenir l’estratègia de la confrontació o obrir el diàleg”, li va dir el candidat. “Ens poden inhabilitar a alguns, però a quants: deu, cent cinquanta, cinc-cents?. I, quan ens hagin inhabilitat tots, què faran vostès?”, va preguntar Homs a Rajoy.

tracking