SEGRE

POLíTICA

La renúncia de Sánchez permetria investir Rajoy amb 10 abstencions del PSOE

Tindrà els suports de 170 diputats del PP, Ciutadans, Coalició Canària, UPN i Fòrum

Una vista del Congrés durant el debat d'investidura

Vista del Congrés dels DiputatsCongreso de los Diputados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La renúncia a l’acta de diputat per part del líder del PSOE, Pedro Sánchez, permetria que en la sessió d’investidura d’aquesta tarda Mariano Rajoy només necessités ja deu abstencions socialistes, i no onze, per ser reelegit president del Govern.

En la votació d’avui, Rajoy ja només requereix d’una majoria simple del Congrés per ser investit, és a dir que tingui més vots a favor que en contra.

El nombre total de diputats que participaran en la votació serà de 349, i no 350, perquè no hi ha hagut marge de prou temps perquè el substitut de Sánchez cobreixi els tràmits corresponents per ocupar l’escó.

En concret, aquest seient li correspondria a la regidora de l’ajuntament de Madrid Carlota Merchán, que va ocupar el posat número 8 en la llista del PSOE per la circumscripció madrilenya en les eleccions del 26 de juny i que ha de decidir ara si accedeix al Congrés o deixa pas al següent de la candidatura.

De tota manera, ningú no cobrirà avui la vacant de Sánchez, i Rajoy comptarà amb els suports dels diputats del PP, Ciutadans, Coalició Canària, UPN i Fòrum. Un total de 170 vots.

Fa 48 hores va obtenir 180 vots en contra, per la qual cosa necessitava que en la present jornada, sobre el còmput total de 350 diputats, s’abstinguessin almenys onze parlamentaris socialistes per garantir que comptaria amb més vots a favor que de rebuig.

En reduir-se a 349 els diputats que votaran aquesta tarda, es rebaixa també en una les abstencions que necessitaria Rajoy per tenir més "síes" que "noes".

tracking