SEGRE

política

Rajoy, investit president del Govern

Per majoria simple de 170 vots

Mariano Rajoy durant el seu discurs al debat d'investidura

Mariano Rajoy discursoPartido Popular

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PP, Mariano Rajoy, ha estat investit aquest dissabte president del Govern per majoria simple en aconseguir 170 vots a favor, del PP, Ciutadans, CC, Fòrum i UPN, 111 en contra i 68 abstencions de socialistes.

En contra han votat Unidos Podemos, ERC, PNB, PDECat, Compromís, Bildu i Nova Canàries, així com 15 diputats socialistes, mentre que 68 s’han abstingut.

Rajoy s’ha sotmès a dos debats d’investidura i quatre votacions des de les eleccions del 26 de juny.

Quinze diputats socialistes trenquen la disciplina de vot

Quinze dels 83 diputats socialistes presents a l'hemicicle són els que han trencat finalment la disciplina de grup votant "no" a la investidura de Rajoy, mentre que dos dels fidels al dimitit Pedro Sánchez han votat abstenció, però recalcant que ho feien "per imperatiu".

Dels quinze desobedients, set són els representants del PSC: Meritxell Batet, Manuel Cruz, Lídia Guinart, José Zaragoza, Mercé Perea, Marc Lamuà i Joan Ruiz.

La resta són la jutgessa Margarita Roures i l'excomandanta Zaida Cantera (independents per Madrid), els dos diputats per Balears Sofía Hernanz i Pere Joan Pons, el basc Odón Elorza, l'aragonesa Susana Sumelzo, la gallega Rocío de Frutos i la castellanolleonesa María Luz Martínez Seijo.

Dues diputades properes al dimitit Pedro Sánchez que van formar part de la seva executiva, la murciana María González Veracruz i l'asturiana Adriana Lastra, han utilitzat la fórmula "per imperatiu, abstenció," per acatar la resolució del seu partit, però alhora deixar constància de la seva disconformitat.

tracking