SEGRE

TERRORISME JIHADISME

Moren tres-cents nens soldat de l’Estat Islàmic a la batalla de Mossul

Des de l’inici de l’ofensiva contra aquest grup terrorista || Les tropes de l’Iraq entren per primer cop en aquesta ciutat, després de dos setmanes per recuperar-la

Membres de les forces iraquianes a 27 quilòmetres de Mossul el 27 d’octubre passat.

Membres de les forces iraquianes a 27 quilòmetres de Mossul el 27 d’octubre passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de tres-cents nens soldat sirians reclutats pel grup jihadista Estat Islàmic han mort des de l’inici de l’ofensiva contra el grup a la ciutat iraquiana de Mossul, segons va informar ahir l’Observatori Sirià pels Drets Humans. Aquest organisme, que té seu a Londres i una àmplia xarxa d’informants al país àrab, va indicar que un total de 480 milicians van morir en l’ofensiva, i va detallar que figuren “més de tres-cents cadells del califat” entre ells, tal com els descriu la formació extremista.

Per la seua banda, el primer ministre de l’Iraq, Haider al-Abadi, va anunciar el passat dia 17 d’octubre l’inici de l’operació a Mossul. El grup jihadista controla la ciutat des d’estiu del 2014 i la va convertir en la capital iraquiana del seu proclamat califat.

Amb prop de dos milions de persones abans que comencessin els enfrontaments, la ciutat constitueix una zona de vital importància per als milicians a l’Iraq. No obstant, el Govern tem que l’assalt a l’urbs provoqui un èxode massiu de civils.

Així mateix, ahir dilluns les tropes iraquianes van entrar al districte de Karama a Mossul, i es tracta de la primera vegada que irrompen a la ciutat controlada pel grup terrorista Estat Islàmic dos setmanes després de l’inici de l’ofensiva per recuperar-la, segons va anunciar un oficial.

“Han entrat a Mossul”, va declarar el general Wissam Araji, del Servei Antiterrorista (CTS) entrenat pels Estats Units, a Reuters. “Ara lluiten a Karama”, va afegir. La unitat antiterrorista va reprendre l’ofensiva al front oriental aquest dilluns, després d’haver aturat l’avanç la setmana passada fent conquestes més ràpid que les forces desplegades a la resta de fronts, a fi de permetre’ls atansar-se la ciutat.

A més, Turquia vol que l’operació sobre Raqqa, el principal bastió de l’Estat Islàmic a Síria, comenci després que les operacions per alliberar Mossul s’hagin completat, va declarar el govern turc.

D’altra banda, almenys 10.102 persones han mort a Síria a causa dels atacs de l’aviació de Rússia, aliada del règim de Damasc, en els darrers tretze mesos, segons va informar l’Observatori Sirià pels Drets Humans.

tracking